Преди няколко дена си купих боост метар и като го поставих видях,че турбото надува само до 0.2 бара,което изобщо не е нормално...И така поразрових се и разбрах,че може да е заради Н75 клапана.Пьрво пробвах да разкача буксата и като ч разкачих започна да надува до 0.3 бара...После като я закачих и видях че единиа кабел е скасан точно преди буксата,оправих го и като пробвах отново надуваше само до 0.2 бара...След което взех и го премерих...Тока който идва по буксата е 5 волта когато колата е на контакт и 8 волта когато е запалена (това мисля,че е нормално,поправете ме ако греша),премерих и сапротивлението на клапана 25-30 ома (което сащо мисля,че е нормално).Така ако някои е запознат моля да каже как да разбера дали работи този Н75 клапан.Благодаря предварително!
П.С. Дебитомера на колата е прецакан,един от датчиците го няма(този който е за ниските обороти на колата ако не се лажа).Може ли и това да влиае на надува на турбото?
Проблем с надува на турбото на пасат 1.8т АЕБ
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с надува на турбото на пасат 1.8т АЕБ
.....П.С. Дебитомера на колата е прецакан,един от датчиците го няма(този който е за ниските обороти на колата ако не се лажа).Може ли и това да влиае на надува на турбото?....
ами тя колата ти работи в авариен режим и е ограничена в мощност и обороти!как да работи нормално?!
ами тя колата ти работи в авариен режим и е ограничена в мощност и обороти!как да работи нормално?!

- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Какво искаш да кажеш с тва че е ограничена в обороти?Стига регулатор без никакав проблем...Мощноста знам че и е намелна,но сам почти сигорен че и клапана н75 не работи,за това ако някои знае моля да ми каже как да го провера дали работи.
Без дебитомер, повече от 0,3 налягане няма да видиш! Набива ти авариен режим и точно Н75-цата казва да държи 0,3. Тоест тя работи
Да се накара 1.8Т да надува хубаво без дебитомер си е цяло чудо и може би само двама души в България могат да го направят и ще ти вземат 800лв.. за тази работа 

- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Дебитомер ще си взема другата седмица и ако някои е взимал нека ми препорача от каде да си взема..искам свесен а не някое менте...мисалта ми беше че самиат н75 клапан не е работил изобщо защото му беше прекаснат кабела... и искам да разбера дали е читаф още или е заминала..Как мога да го пробвам? И сащо така на н75 клапана 3те пластмасови извода за маркучите се вадят от самиа клапан...Това нормално ли е или е счупен?
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Обаждах се в Порше Софиа Изток и ми казаха цена за Н75 клапан 39 лева , а в Аутоплус 99 лева ,като в Порше ми казаха че часта е оригинална...цената ми се струва много ниска.Някой който е купувал може ли да ми каже за колко го е взел и от каде.
Не можеш да караш колата с НЕ работещ клапан. Аз съм го изключвал от буксата и като дадеш газ и става страшно! Почва да преплита и да прекъсва..
Принципно щом е 40лв си викай един, ама без дебитомер няма да стане. Това с тръбичките за първи път чувам, че е възможно
Принципно щом е 40лв си викай един, ама без дебитомер няма да стане. Това с тръбичките за първи път чувам, че е възможно

- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Пасата го карам 14 хил.км. ,като го взех беше блокирало турбото и когато го бях пратил за рециклиране видях че дебитомера е счупен,но след като сложих турбото нямаше проблем и не си давах зор да го сменям.Доколкото този н75 клапан не е работил изобощо през тези 14 хил.км. защото кабела му е бил прекаснат и така си е седял...колата не е прекасвала и си варви доста добре...Дигал сам и 230.Сащо така вчера исклучвах буксата на клапана и колата варвеше безпроблено,без никакви прекасваниа...А дебитомера ще го сменя 100% обаче сигорно ще е след 2 седмици...
Ето това се случва с трабичките..
Ето това се случва с трабичките..

защо не се вслушваш в това какво ти се пише?!двама ти отговаряме и ти казваме конкретно- заради MAF си влезнал в авариен режим и имаш ограничения в работата!оправи него ,после пак диагностика и така до оправяне на проблемите!
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите! Ще сменя дебиотомера и ще пиша какво е станало.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И какво се оказа. Клапана N75 или дебитомер.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Авторът на темата е на курс по правопис и няма време да отговори.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Чакате 14г. по-късно някой да ви отговори...