Passat B7 Не мога да затворя капака на колата..
Passat B7 Не мога да затворя капака на колата..
Здравейте рекох да проверя маслото при опит да затворя не става блъскам и се връща все едно сега съм го отворил явно не заключва а трябва да пътувам
Колата е падат б7 дайте някакви идеи колеги

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Passat B7 Не мога да затворя капака на колата..
Редовно ми се случва на доста коли :) . Вижте дали дръжката за отваряне вътре в купето не е остана дръпната. Ако е, бутнете я навътре, както си седи по принцип и капакът ще се затвори без проблем. Ако е това, хубаво е в даден момент да се види как е жилото, дали бравата не се нуждае от почистване и смазване и изобщо, една профилактика.

- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
При мен голф 5, често го прави този проблем но той има и доста ръжда по ключалката. Пръскам с разни спрейове ръчкам с отвертката и се оправя за известно време. Ама не ми се сваля цялата броня заради ключалката. Ще пръскам със спрея докато го удавя и все ще спре да затяга някой ден 
Съвет:
Пръскай със смазочен спрей който прави пяна. Така по лесно достига до места който дори не се виждат и не можеш да ги уцелиш директно.

Съвет:
Пръскай със смазочен спрей който прави пяна. Така по лесно достига до места който дори не се виждат и не можеш да ги уцелиш директно.
- hi4umir4uu
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: EcoFuel
При мен се случи подобно нещо, но се беше изкривила (не знам как) дясната панта на капака, който съответно се беше изместил. За да мога да затворя капака махнах кривата панта и го затворих без проблем. После морга нова (стара) панта и всичко заспа от пасат Б6 пантите стават.