Пасат B4 - тракане при превключване на скоростите

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Пасат B4 - тракане при превключване на скоростите

Мнениеот milen_1975 » Сря 09 ное 2011 3:13

Колеги, от около 2 месеца започна да се чува едно изтракване от ляво при потегляне или по точно, като удър и сътресение. При превключване на втора предавка пак го има, на трета почти го няма, а на четвърта го няма. Прави го и при каране примерно на втора или трета, при отнемане на газта и при подаване отново пак изтраква и се усеща пак лека вибрация. Усещането е, че все едно се обира някакъв луфт и при зацепването се получава този шум и вибрацията! Усеща се и с ръцете, като са на волана и с караката, като са на педалите! Има ли някой мнение по въпроса: дали са заминали тампоните на двигателя(предния големия е сменен миналата година), дали е от тампон на носач или от тампон на скоростната кутия? А не ми се мисли, че има вероятност нещо по някоя от полуоските да е или по съединителя да не дава господ, защото и съединителя и полуоските са още тези, с които ми докараха колата от Германия! При смяна на нещо, новото вече никога няма да изкара, колко оригиналните :banghead:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: Пасат B4 - тракане при превключваане на скоростите

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 09 ное 2011 8:27

1.Хлабави полуоски
2.Рабити шарнири
3.Хлабав тампон преден на мотора

Избери си едно от трите при мен беше първо 1 после 3 :wink:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 09 ное 2011 8:52

milen_1975 написа: А не ми се мисли, че има вероятност нещо по някоя от полуоските да е

помисили и по този вариант :lol:

виж си вътрешното каре за луфт, може да е хлабаво или по-вероятно разбито
ако е от него, те съветвам в най-скоро време да си оправиш проблема, щото затяга в едно положение(според мен на това се дължи и вибрацията) и това се предава в диференциала. Сателитите от натиска ще се вкопаят в оста си и по някое време оста ще влезе при съединителя.

може и нещо друго да е разбира се.

Потребителски аватар
milen_1975

Мнениеот milen_1975 » Сря 09 ное 2011 13:32

Предния тампон на двигателя го сменявах миналата година юни месец и ложих на марката SWAG. Едва ли заминал отново? Въпреки, че като дръпна ръчната и започна да помпам с яко газ на съединител двигателя започва да играе кючеци и да се изправя яко назад и тампона се отделя с около 3 пръста от гредата, за която е захванат:banghead: Незнам даали требва да е така? А шарнирите, външните и вътрешните карета, полуоските никога не са пипани до сега! Биелетките са ми заварявани и двете, че се откъснаха при един ремонт по ходовата част миналата година та незнам това дали има значение :banghead:

Последна промяна от milen_1975 на Чет 24 ное 2011 1:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Сря 09 ное 2011 13:53

milen_1975 написа:Предния тампон на двигателя го сменявах миналата година юни месец и ложих на марката FAG. Едва ли заминал отново? Въпреки, че като дръпна ръчната и започна да помпам с яко газ на съединител двигателя започва да играе кючеци и да се изправя яко назад и тампона се отделя с около 3 пръста от гредата, за която е захванат:banghead: Незнам даали требва да е така?

не трябва да е така разбира се, как ще се отделя три пръста :shock

значи си оправи тампоните, това че си го сменял миналата година, няма никакво значение

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Сря 09 ное 2011 14:36

На мен ми беше заминал предния тампон на мотора и имах чувството че като потеглям двегателят ще се надигне и ще ме удари в лицето.По съвет на майстора купих и сложих тампон за дизелов мотор и вече 3 години кара без проблеми.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 09 ное 2011 14:41

Моторът няма само един тампон. Ако другите отзад са омекнали също подскача моторът (моите кога ли ще се наканя да ги сменя, че хавата и при мен е същата) :lol: Смених предния сравнително скоро, ама то си иска всички да се сменят.

Потребителски аватар
milen_1975

Мнениеот milen_1975 » Чет 10 ное 2011 3:07

Ами, ще опитам със смяна пак на предния тампон! Но и задните играят, като форсирам на ръчна и съединител но значително по малко от предния! Дано да е от тях това клопане при потегляне и включване на скоростите! Незнам, какъв тампон да сложа :banghead: Явно марката "SWAG" е по скоро FUCK, и е менте и не издържа нищо!

Последна промяна от milen_1975 на Чет 24 ное 2011 1:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
milen_1975

Мнениеот milen_1975 » Пет 11 ное 2011 14:38

Не е предния тампон, и трите са си добре! Читав майстор ми го каза! Друго е :banghead:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Пет 11 ное 2011 14:56

как тампона ще се наддига 3 пръста и ще е читав :shock

при рязко отнемане на газта и рязко подаване след това, пак ли трака. иначе мотора като се криви в коша, и това товари каретата- продължавам да мисля че самия шум и вибрация идват от тях. Какво ги кара да тракат е тънкия момент- дали каретата са прецакани, или ъампоните на мотора. Има вариант и за големия тампон на носача, ама щеше да се усети тракане и в дупки

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 11 ное 2011 16:40

milen_1975 написа:Не е предния тампон, и трите са си добре! Читав майстор ми го каза! Друго е :banghead:

А майсторът как прецени, че са добре? Само видимо ли или пробвахте мотора дали се клати много при рязка смяна на режима му на работа? Щото моят старият тампон видимо беше ОК, като бутнахме мотора назад се видя как е разцепена гумата му доста солидно mhihi

Потребителски аватар
milen_1975

Мнениеот milen_1975 » Сря 16 ное 2011 2:48

Ходих при Никси в Герман! Човека след обстойна проверка на място установи след доста време под колата, че всичко е добре за сега по ходовата част! Вътрешните карета са добре, тампона на скоростната кутия също, биелетки, кормилни накрайници също, тампони на носачи ОК, полуоски ОК. Има само лек луфт в лагера на левата главинат, но има още живот в него. После излезе с колата и и е проба на пътя. И накрая стигна до заключение, че предния големия тампон на двиигателя е заминал. Именно този, който го смених май месец миналата година! :banghead: Сега се чудя, какво друго да сложа, като марка, че явно "SWAG" не става категорично. И колегите да знаят, че "SWAG", като тампони са "до долу", за лагери що годе биват! Некъде мерках, че някой препоръчваше да се търси хидравличен тампон от Пасат Б4 1,9 TDI, бил по читав и пасвал точно :D

Последна промяна от milen_1975 на Чет 24 ное 2011 1:38, променено общо 1 път.

SpliFF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SpliFF » Сря 16 ное 2011 9:14

Да използвам и аз темата.И аз имам такъв проблем-когато включа на 2-ра и се усеща едно удряне на по големите скорости почти не се усеща.Правил съм си оопит като карам на 3-та давам рязко газ и отпущам и се чува и усеща някаъв луф и удар.А има няма преди 3 месецасъм сменял и 3-те тампона (тоя на скоростната кутия и задния на мотора са febi,а отпред на мотора до радиатора са ми сложили topran-в който се съмнявам адски много че по рождение си е прецакан)същота така се получава една голяма вибрация като тръгна на задна направооо докато двигателя не влезне в нормалните обороти.Предполагам че всичко това се дължи на на тампон.

Потребителски аватар
milen_1975

Мнениеот milen_1975 » Сря 16 ное 2011 13:50

Колега, 90% от твоя проблем е и мой! Само продължителната вибрация при движение назад е няма, иначе всичко друго ти е като при мен! Ще сложа отпред на двигателя, както ме посъветваха хидравличен тампон от Пасат Б4 1,9 TDI. Надявам се да издържи повече, оригиналния е издържал 17 години без проблем. Тия боклуци сегашните не издържат и няколко месеца! Ужас! Гади ми се :banghead:

SpliFF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SpliFF » Сря 16 ное 2011 14:41

Именно оригиналното си е оригинално и се чудя дали да не отида в някоя автоморга и да си взема един тампон защото ще е оригиналоен и ще е на смешни пари пък колкотъ искара.А вибрацията на задна е смао като пуссакм по бърезо съединителя ако е на поилусъединител с малко повечко газ и го отпущам няма проблеми.Но съм сигурен че е тампон.Успех колега :beer

Върни се в “Passat”