Проблем климатик Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Проблем климатик Б5

Мнениеот vladobg78 » Съб 05 май 2012 16:52

Колеги,
Имам проблем с климатика на пасата. Има фреон обаче по първа дисгноза не отива ток до компресора. Какво може да е- реле???Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Видях че под бушоните има едни квадратни релета. Къде да отида за ремонт?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Re: Проблем климатик Б5

Мнениеот gr_kanev » Съб 05 май 2012 19:35

Ето ТУК. :да:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 05 май 2012 20:58

Ние по принцип избягваме да се занимаваме с електро проблеми,ама зависи за какво става дума.Принципно компресора на тази кола се захранва по зелен проводник,който има снадка малко след компресора (зелена букса) и още една при разширителния съд за хидравличната течност.Ако на тях няма напрежение,причини има много - може да е изгорял предпазител,може да не идва сигнал от контролера на климатроника,може да не работи релето за компресора,може да е прекъснат кабела.Ако няма сигнал от климатроника,за това има поне 10 причини - няколко температурни датчика по вътрешното тяло и за външната температура,ако колата е дизел или автоматик - електрониката,която при кик даун спира компресора - често сдава багажа,датчик за налягането на фреона в системата (вие го виждате,че има,ама дали датчика мисли така,е съвсем друга тема),датчик за температурата на двигателя (отчете ли,че е прегрял,компресора никога няма да тръгне) и още 330 датчика и кабелчета и предпазителчета и всевъзможни сигнали.Общо взето да,трябва да се види,за да може да се каже еднозначно какъв и е проблема на колата.
:beer

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Нед 06 май 2012 19:45

Мерси колега,

както гледам май ще трябва да ти оставя колата за няколко дена поне, за да се открие проблема. Лошото е, че през седмицата няма да мога а събота и неделя не работите май.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 06 май 2012 21:33

Че аз ако няколко дена се боря с един липсващ + за компресора,ще умра от глад mhihi
Принципно нещата се свеждат до около час,защото за толкова време може да се види дали всички предпазители и кабели са здрави,дали всички датчици мерят правилните стойности,дали климатроника казва на компресора да се пусне или не,дали релетата работят,дали пресостата смята,че има фреон и дали реално има фреон :)
Работя от 10:30 до 19:30,като обикновено за такъв тип нещо правя така - идва човека вечерта и гледаме,ако е нещо просто,го оправяме веднага и си отива работещ,ако не е толкова елементарно,ми я оставя на другия ден да си я чопля и вечерта,като се наработи,си я взима :) Ако се окаже някой датчик под таблото,тогава вече е сложно и се разбираме планово за ремонта,защото тогава вече отнема плътно 2 дни (за да не изпочупим всичките щипки,иначе и за 2 часа може mhihi ).
Събота и неделя наистина не работя,защото понякога през седмицата седя и до 2 и до 3 в сервиза и събота и неделя наваксам със сън (а и климатичните части са специфични и събота и неделя няма откъде да се купуват,ако потрябва нещо,което нямам при мен).
:beer

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Пон 07 май 2012 7:57

Хаха, май си прав за времето, от форума знам че си в час с нещата. Ще изчакам баща ми да се върне след около 10 дена и ще го помоля да ти закара колата, като разбира се ще се обадя предварително, за да видим дали е удобно. Не ми е за ден два но трябва да реша проблема :lol:

Върни се в “Passat”