B5 AFN Промяна в показанията на борд компютър

Техническа и сервизна информация за Passat
Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

B5 AFN Промяна в показанията на борд компютър

Мнениеот Volkswangel » Пон 16 яну 2012 13:15

Здравеите колеги.Ползвах търсачката но и така не открих това, което ме интересува а именно:
Забелязал съм, че само през зимата става една самоволна промяна в показанията на бордовия компютър.
Например ако съм задал показание за среден разход, след няколко минути се появява външна температура.
Това опция ли е или грешка.Ако външната температура е по висока, това не се случва. :roll:

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: B5 AFN Промяна в показанията на борд компютър

Мнениеот Благовест » Пон 16 яну 2012 13:18

хаха като се замисля и аз май имам подобен "проблем" :Mr Green Fun
Карам колата и го настройвам да ми показва часа,примерно на следващия ден като погледна се е върнало на външна температура. :mrgreen:
И на мен ми е интересно на какво се дължи това? :wink:

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пон 16 яну 2012 14:44

:lol: Колеги не се притеснявайте при всички е така! Причината е следната: когато температурата на вън е ниска и има възможност от заледяване изписва температурата и една снежинка! Другата ситуация при която го прави е когато сме в движение и температурата се промени с повече от няколко градуса изведнъж (примерно изкачваме се на по-високо и става по-студено), отново ни сигнализира за разка промяна в температурата! Това е, няма нищо притеснително или нередно, напротив така трябва да бъде :beer

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 16 яну 2012 17:55

BG_POLICE написа::lol: Колеги не се притеснявайте при всички е така! Причината е следната: когато температурата на вън е ниска и има възможност от заледяване изписва температурата и една снежинка! Другата ситуация при която го прави е когато сме в движение и температурата се промени с повече от няколко градуса изведнъж (примерно изкачваме се на по-високо и става по-студено), отново ни сигнализира за разка промяна в температурата! Това е, няма нищо притеснително или нередно, напротив така трябва да бъде :beer
:да:

MECHOKA1 написа:
Извинявам се предварително че ползвам темата на колегата но да не отварям нова да попитам тука. И аз съм със същия пасат и забелязвам друго и то само зимно време(миналата зима стана сега пак , сега съм с нов акумулатор) не знам проблем ли е това като запаля колата и се ми показва температурата сменям си го на часовник да кажем и после пак като запаля и пак си го сменя на температура.
Иначе по темата и при мене си е така след около 2 часа си се изтриват показанията .
Поздрави

Не е грешка
Умна ти е колата ,така е и при мен.Това го прави само зимата ,при Т по-ниска от 4гр. за да ти покаже,че има опасност от заледяване,дори и звездичка до показанието на Т ти показва.
После като цъкнеш копчето веднъж и отива направо на последнато положение,дето си го оставил.

Върни се в “Passat”