пасат б3 - проблем със седалка

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
blacklider
Автомобил:
Двигател:

пасат б3 - проблем със седалка

Мнениеот blacklider » Сря 23 ное 2011 1:59

колеги най-накрая се сдобих с колата мечта пасат б3 комби(малко старичък) и още съм зелен в тази област.проблема ми е следния:пасажерската седалка се движи напред и назад сама по време на движение,ръчката за регулиране не работи!моля някой да ми обясни какво трябва да се направи в случая :beer

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Re: пасат б3 - проблем със седалка

Мнениеот kossel » Сря 23 ное 2011 9:47

Трябва да се наведеш под седалката и да разгледаш механизма. Най-добре е да я свалиш и малко профилактика

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Сря 23 ное 2011 10:09

blacklider написа:колеги най-накрая се сдобих с колата мечта пасат б3 комби(малко старичък) и още съм зелен в тази област.проблема ми е следния:пасажерската седалка се движи напред и назад сама по време на движение,ръчката за регулиране не работи!моля някой да ми обясни какво трябва да се направи в случая :beer

Най-вероятно пружината е откачена (защото ми се струва доста трудно да се счупи), не е напасната или нещо такова. Може да я оправиш на място, но в случая по-добре я изкарай (отпред има едно болтче - развива се и седалката се изкарва напред и излиза), разгледай механизма и ще разбереш къде е проблемът. При сглобяването май имаше някакъв зор с напасването на ръчката и може би затова на някого не му се е занимавало. :wink:

Потребителски аватар
blacklider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blacklider » Сря 23 ное 2011 10:10

мерси колеги ще пробвам

Върни се в “Passat”