Светва ми лампата за внимание при завой Б5.5 - решено
- v.valchinov
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател:
Светва ми лампата за внимание при завой Б5.5 - решено
Здравейте колеги колата е Пасат B 5.5 1.9 тди 131 коня 2001г. Когато температурата е под 5 градуса и правя десен завой ми светва лампата за внимание 14 пъти като при първите 3 се чува писукане.Това става само при десен завой,при ляв не и само когато е студено.Ако на някой му се е случвало нещо такова или някой знае от какво може да е,ще съм благодарен да напише.Благодаря !
- rosi17go
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Светва ми лампата за внимание при завой
Може да проверите нивото на спирачната течност и да долеете ако се налага.
- v.valchinov
- Двигател:
Не е от това,проверил съм всички течности.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Точно от това е провери ги пак
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
При А4 и В5 е проблемен самия датчик за нивото на спирачната течност в казанчето.При В5.5 не съм се сблъсквал с такъв проблем,но не пречи да е от това,макар че датчика на В5 и В5.5 е различен.
При В5 представлява три поплавъка,свързани един за друг с едни лостчета.Много често някой от поплавъците се чупи и пълни със спирачна течност и вече започва да отчита глупости,според завиването на колата и клатенето на течността и респективно другите поплавъци.Оправя се с ново казанче...
Можеш да пробваш с чисто експериментална гледна точка да извадиш буксата на казанчето и да сложиш на нейно място едно проводниче или тъничка телчица,да покараш малко и да видиш дали ще има проблем.Ако няма проблем - сменяш си казанчето с ново/друго и проблема се решава.
Ако пак има проблем - не е в нивото на течността или датчика за нивото на течността и трябва да го търсиш другаде.Принципно може да се гледат данните от показанията на тези датчици през ВАГ-Ком и по време на движение да се види кой точно създава проблем и задейства лампата,макар че тази специално по спомен се задейства само при проблем с АБС-а (заедно с тази за АБС-а) или при проблем с нивото на спирачната течност (респективно и датчика за нивото на спир. течност).

При В5 представлява три поплавъка,свързани един за друг с едни лостчета.Много често някой от поплавъците се чупи и пълни със спирачна течност и вече започва да отчита глупости,според завиването на колата и клатенето на течността и респективно другите поплавъци.Оправя се с ново казанче...
Можеш да пробваш с чисто експериментална гледна точка да извадиш буксата на казанчето и да сложиш на нейно място едно проводниче или тъничка телчица,да покараш малко и да видиш дали ще има проблем.Ако няма проблем - сменяш си казанчето с ново/друго и проблема се решава.
Ако пак има проблем - не е в нивото на течността или датчика за нивото на течността и трябва да го търсиш другаде.Принципно може да се гледат данните от показанията на тези датчици през ВАГ-Ком и по време на движение да се види кой точно създава проблем и задейства лампата,макар че тази специално по спомен се задейства само при проблем с АБС-а (заедно с тази за АБС-а) или при проблем с нивото на спирачната течност (респективно и датчика за нивото на спир. течност).

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Светва ми лампата за внимание при завой Б5.5
Аз имах подобен проблем почесто на десен завой много рядко на ляв и то само с по висока скорост ми се включваше ESP-то закачахме я на компютър нищо нямаше и се оказа от разбити накрайници губела съосие и светва ESP.
- v.valchinov
- Двигател:
Re: Светва ми лампата за внимание при завой Б5.5
Всичко се оправи със смяната на спирачната течност с нова.