Изгасва сам Б4
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Изгасва сам Б4
От няколко дни ми се появи странният проблем.Както си работи на място и изгасва сама.Преди да изгасне няма признаци,че ще го направи като например да мени оборотите или нещо такова,а направо си гасне.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Изгасва сам Б4
Бензин-Газ?
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
датчик на Хол 

- mafiota_a4
pas1.8mi написа:Бензин-Газ?
Само на бензин съм.
- mafiota_a4
MITKO_DVD написа:датчик на Хол
Може ли малко повече подробности за този датчик,че даже незнам и къде се намира и как изглежда.
Може и контактния ключ да е.Ако гаснат и тоците разбира се(като угасне остава ли на контакт?).Наскоро сменях за Б4 50лв. ключа+ смяната!
- mafiota_a4
С тоците няма проблем музиката продължава да свири и фаровете си светят.
Според мен е моторче за празен ход!То прави подобни бели, както си работи на място и изведнъж колата гасне.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
mafiota_a4 написа:MITKO_DVD написа:датчик на Хол
Може ли малко повече подробности за този датчик,че даже незнам и къде се намира и как изглежда.
Намира се на делкото

MITKO_DVD написа:[
Намира се на делкото
Намира се в делкото
Обаче симптомите за хол са или бачка или не бачка, според мен е реле газ или бензин, имах подобен казус, пргрява релето и гасне........охлажда се и работи....
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
vladtod® написа:MITKO_DVD написа:[
Намира се на делкото
Намира се в делкото
Обаче симптомите за хол са или бачка или не бачка, според мен е реле газ или бензин, имах подобен казус, пргрява релето и гасне........охлажда се и работи....
Колегата е писал по-горе,че е само на бензин!

- mafiota_a4
Помпата си бръмка абсолютно нормално.
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, аз имах такъв проблем: карам си и преди светофар изключвам от скорост и колата изгасва, не всеки път разбира се. Въртя няколко пъти - не иска да запали. Изчаквам няколко минутки и въртя - колата запалва от раз. Отидох при човек, който се оказа, че разбира много - електричар. Само като му разказах за проблема ми каза: "Заводската аларма е. Често срещан проблем при Б4 - прави студени спойки и прекъсва работата на горивната помпа от време на време." За 20-тина минути ми реши проблема, като свали платката и я презапои. Всичко се оправи след това.
Ако имаш и ти диодче на шофьорската врата, т.е. имаш заводска аларма, е твърде вероятно да е такъв проблема.

- Veselin Veselinov
- Автомобил:
- Двигател:
Така,първо здравейте всички.
И при мен се случи нещо подобно аз карам "B3".както си карам,независимо бързо бавно работи на обороти
сама гаснеше.Оказа се релето което подава "+" за контролера или компютъра не знам как точно да го кажа защото моята е доста стара 1989г.1,8i та имаше студена споика също както е споделил колегата но тои има в предвид алармата. Но това ми го откриха в ЮНИТРЕИД.Иначе почти месец какви ли не мнения чух.но нито едно не беше истината.Комутатор смених,датчик на ХОЛ смених а бе просто доста пари за нищо,добре че не изхвърлих старите части,сега ми стоят за резервни.Това от мен дано да помогне.

И при мен се случи нещо подобно аз карам "B3".както си карам,независимо бързо бавно работи на обороти
сама гаснеше.Оказа се релето което подава "+" за контролера или компютъра не знам как точно да го кажа защото моята е доста стара 1989г.1,8i та имаше студена споика също както е споделил колегата но тои има в предвид алармата. Но това ми го откриха в ЮНИТРЕИД.Иначе почти месец какви ли не мнения чух.но нито едно не беше истината.Комутатор смених,датчик на ХОЛ смених а бе просто доста пари за нищо,добре че не изхвърлих старите части,сега ми стоят за резервни.Това от мен дано да помогне.

- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добре електричар да я види иначе сменяш здрави части...