реглаж на предница след смяна на предни лагери
- aisd
- Автомобил: пасат
- Двигател: AVF 2005
реглаж на предница след смяна на предни лагери
Налага ми се да сменя двата предни лагера. Днес купих ФАГ по 40 лв. Казаха ми, че уж били оригинални. Утре ще ги сменам. Въпроса ми е: Задължително ли е след смяната на лагерите да се прави реглаж на предницата.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
то принципно не е кое знае кво и ако разбираш сам ша са оправиш най много да се разместят страничните ъгли на колелата.Аз също си сменях сам лагерите пак с FAG и не съм правил реглаж на предница а само ползвах упорите в крайни точки на отворите на болтовете на долната амортисьорна стойка.и сега е ок нито носи нито гуми яде даже преди да ги сменя носеше надясно макар че беше минала реглаж а сега направо заспива като пусна кормилото.Ако говориме за сходимостта това е друга бира и там си трябва един хубав оптичен стенд по възможност.Иначе 15лв ти знаеш
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не е толкоз трудно да захванеш главината за стойката пак както си е била, така че реглажа спокойно може да се избегне. Просто се маркира с чертилка преди разглобяване около болтовете и там където лягат планките на края на стойката.
На моя съм сменял лагерите, разкачвал съм неколкократно и по други причини нещата (маншони и т.н.) и не съм регулирал предницата.
Няма проблеми, не тегли наникъде, не съсипва гумите. Така че моето *лично* мнение е че не е непременно необходимо.
На моя съм сменял лагерите, разкачвал съм неколкократно и по други причини нещата (маншони и т.н.) и не съм регулирал предницата.
Няма проблеми, не тегли наникъде, не съсипва гумите. Така че моето *лично* мнение е че не е непременно необходимо.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
psstv18rp написа:Не е толкоз трудно да захванеш главината за стойката пак както си е била, така че реглажа спокойно може да се избегне. Просто се маркира с чертилка преди разглобяване около болтовете и там където лягат планките на края на стойката.
Абсолютно съм съгласен с теб и това с отбелязването, е ако не отбележиш, е добре да се направи едно реглажче на вертикалния наклон

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: реглаж на предница след смяна на предни лагери
Ако сваля амортисьора заедно с главината - да откача само шарнира и накрайника на кормилната щанга, трябва ли да ходя на реглаж 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: реглаж на предница след смяна на предни лагери
за 15-20лв раглаж ли се стискаш,по принцип реглаж се прави и като се сменят летни със зимни гуми.