Здравейте. От едно известно време излезе някакъв шум - по скоро виене от пасата. Така както го чувам е отпред и прилича на воя на пробита тръба на гърнетата, все едно си засилил и пуснеш газта - подобен вой се чува. Шумът се усилва като набирам и намалява като намалявам скоростта. Когато съм спрял го няма. Също като съм спрял и форсирам не се чува/ако беше от гърне щеше да си личи/. Като форсирам на място не се чува и за това изключвам да е лагер на алтернатор или водна помпа или ангренажния ремък и ролката/всички ремъци и ролката са нови на няма и 2000 км./. Засилвам, изгасям двигателя и освобождавам от скорост - виенето си остава и за това го свързвам с някой лагер на едната от двете главини.Когато е влажно времето като завивам на ляво или като се качвам на паркинга/има бордюрче/ се чува едно прискърцване при определен ъгъл и после изчезва, но това мисля е или накрайник или шарнир и няма да има връзка. Вие колеги как мислите?
Благодаря.
п.п. Колата е пасат B3 1,8 /90коня/- комби ако има значение.
Пасат B3 странно виене
- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
Re: Пасат B3 странно виене
Или лагер или диференциал.
- rosi17go
- Автомобил:
- Двигател:
Най-вероятно са лагери на предните или задните колелета ...
Сменяй лагер.
Вдигни колата на крик (стабилно), палиш и вкарваш на първа - даваш газ до дупка. Излизаш от колата и гледаш от къде вие . Ляво или дясно колело. Сменяш и си готов. Ако шума е доста силен може на ръка да завъртиш за да разбереш. Провери дали предпазителите на дисковете не опират някъде. Аз на мойта ги махнах щот ме вкараха в някъв страшен филм шибаните ламарини !
П.С. Ако е лагер и го смениш, провери дали не ти е крива джантата за да може да я метнеш отзад. Аз така направих, нацелих една едрогабаритна дупка с 90 и минах 50км и = разбит лагер. За да удължиш живота му провери джантата.
Вдигни колата на крик (стабилно), палиш и вкарваш на първа - даваш газ до дупка. Излизаш от колата и гледаш от къде вие . Ляво или дясно колело. Сменяш и си готов. Ако шума е доста силен може на ръка да завъртиш за да разбереш. Провери дали предпазителите на дисковете не опират някъде. Аз на мойта ги махнах щот ме вкараха в някъв страшен филм шибаните ламарини !
П.С. Ако е лагер и го смениш, провери дали не ти е крива джантата за да може да я метнеш отзад. Аз така направих, нацелих една едрогабаритна дупка с 90 и минах 50км и = разбит лагер. За да удължиш живота му провери джантата.
Последна промяна от antonco на Съб 12 ное 2011 18:51, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз си мисля за лагерите отпред защото там ми се чува шума. А някой знае ли какви размери са предните лагери?
Благодаря.
Благодаря.
Отиваш в магазин за авточасти те там знаят. Казваш годината на колата и модела. За мен имаше лагер за 22 лв(турски предполагам)
и полски за 40(Става дума за голф 2). Взех естествено тоя за 40 за сега държи. 

- ivchoto
nobreak написа: А някой знае ли какви размери са предните лагери?
Благодаря.
Отиваш в Триера и за 33.00 лв. си купуваш SNR лагер.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
antonco написа:Отиваш в магазин за авточасти те там знаят. Казваш годината на колата и модела. За мен имаше лагер за 22 лв(турски предполагам)и полски за 40(Става дума за голф 2). Взех естествено тоя за 40 за сега държи.
Питам за размера не за друго, а имам приятел който продава лагери и идеята ми е да взема от него някакви маркови на по тънка цена, но трябва да знам размера...все пак криза е, пък не ми се купуват боклуци

ivchoto написа:nobreak написа: А някой знае ли какви размери са предните лагери?
Благодаря.
Отиваш в Триера и за 33.00 лв. си купуваш SNR лагер.
Триера ми е малко далеч, аз съм от Силистра, но и да им се обадя, пак ще ми трябват размери

До колко е възможно проблемът да е от скоростната кутия?
- ivchoto
Колега ето ти размери на предните лагери: вт:40;вн:72;ш:37 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ivchoto написа:Колега ето ти размери на предните лагери: вт:40;вн:72;ш:37
Благодаря ти много. Има ли някакво значение какви да са - нали имат там разни букви като например c3 - температурно разширение, RS и тем подобни?
На предната лява сменихме лагера защото там се чуваше като я вдигнахме. Шумът намаля, но още го има. На другата не се чува уж...Дали да не сменя задните. Тях как да ги развъртя, че шумът се чува над 50 км.? Вариант е да ги сменя и да видим, но това ще стане вече в събота. Колата тегли леко в ляво, но и преди си теглеше в ляво и го нямаше - има ли вариант това да е причина някаква за шум/простете ако е тъп въпроса/?
antonco написа:Сменяй лагер.
Провери дали предпазителите на дисковете не опират някъде. Аз на мойта ги махнах щот ме вкараха в някъв страшен филм шибаните ламарини !
Имаш в предвид ако не опират някъде да завихрят нещо въздуха ли?
Ами не точно, все пак са стари коли и тия предпазители са в окаяно състояние. При мен едното болче се беше счупило и като минавам покраи стена и се чува едно виене страшно.. пък и зависи къде опира..Може да направи някой беля.. Нагрява се доста..
Аз ги махнах..може би като падне сняг и има проблем като ги няма ще сложа но засега няма проблем да си и без тях.. нямам никакви шумове вече.
Писал си че ти бие в ляво.. Може би ти е крива гумата.. От нея може да идва шума и най-добре я смени.. Сложи някой джанта от задните отпред с гумата.. Трябва изтъркването и шарката на гумата да е еднакво. Шум от крива гума е все едно има балон или е спукана.. Наподобява горе-доло това нещо.. Аз имах тоя проблем.. Две гуми, баланс, махане на предпазителите,лагери и сега е фурия
Покараи така ще усетиш промяна.
Ако ли не пиши пак..
Аз ги махнах..може би като падне сняг и има проблем като ги няма ще сложа но засега няма проблем да си и без тях.. нямам никакви шумове вече.
Писал си че ти бие в ляво.. Може би ти е крива гумата.. От нея може да идва шума и най-добре я смени.. Сложи някой джанта от задните отпред с гумата.. Трябва изтъркването и шарката на гумата да е еднакво. Шум от крива гума е все едно има балон или е спукана.. Наподобява горе-доло това нещо.. Аз имах тоя проблем.. Две гуми, баланс, махане на предпазителите,лагери и сега е фурия

Ако ли не пиши пак..

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моето е по скоро виене все едно като пуснеш газта с висока скорост и колата е на скорост. В събота мисля да сменя задните лагери, дори и да не е от тях да съм сигурен. За гумата не бях се сетил, ще е следващата процедура. Можете ли да ми дадете линк от някой онлайн магазин да си поръчам задните лагери, че пуснах запитване на 2, но не ми отговарят...
Благодаря.
Благодаря.
Да, може да са хлабави ,разбити отзад.. С натиск как са? Ако хлопат, може някой задна гума да те изпревари(не е за предпочитане)..
тук пробва ли ?
http://emk-33.com/shop/advanced_search_ ... =2a&page=2
тук пробва ли ?
http://emk-33.com/shop/advanced_search_ ... =2a&page=2
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тук им писах, защото не съм сигурен този първият http://emk-33.com/shop/product_info.php ... s_id=21250 ли е за моята кола, но не са ми отговорили. Гледам, че и сайта им дава някакви грешки...Иначе тези STARMANN стават ли, че гледам са на ниска цена и не съм чел много добри отзиви за тази марка.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Бих ти препоръчал първо да помолиш някой да покара колата ти, а ти да седнеш отзад диагонално на шофьора и да се ослушаш. Досега няма случай в който да чуя шум и той да се окаже там откъдето си мисля че е.
Чисто информативно ... лагер за задното колело е 19.90 (целия комплект) в Ауто плюс, поне това смених последно преди месец а се заклевам че се чуваше точно опред.

Чисто информативно ... лагер за задното колело е 19.90 (целия комплект) в Ауто плюс, поне това смених последно преди месец а се заклевам че се чуваше точно опред.