Теч от рейката Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
na4o4o
Автомобил: PASSAT B5 1998
Двигател: AFN

Теч от рейката Б5

Мнениеот na4o4o » Сря 30 ное 2011 17:25

Здравейте от няколко дни имам много малък теч отдолу, оказа се че е от рейката, та въпроса ми е има ли смисъл от една добавка http://www.wynns.be/Product.aspx?p=64505&g=GRP_PRO_OIL
http://drive.bg/product_info.php?cPath= ... 1beb6197d5
или да се ориентирам към сменяване на рейката, колата е Пасат Б5 АФН мотор.
И ако има смисъл от това къде да го сложа тази течност.

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Re: Теч от рейката

Мнениеот dmcdjveli » Сря 30 ное 2011 18:18

Първо се увери напълно, че е от рейката. Ако наистина тече от нея виж от къде точно тече (доколкото е възможно да се види) и тогава предприемай мерки какво ще правиш. При мен течеше от маншона на рейката, закарах я на ремонт и се оказа пробита тръбичка на рейката, от която е текла. Но така и така е свалена я ремонтирах. Относно сменяване на рейката - нова рейка е много пари (поне за мене), а втора употреба не се знае колко ще изкара. Товае като съвет от мен. Относно добавката не знам. Много хора - много мнения.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 30 ное 2011 18:30

Рейките се ремонтират, втора употреба не се препоръчва.
viewtopic.php?t=73627&highlight=%F5%E8%E4%F0%E0%E2%EB%E8%F7%ED%E8+%F0%E5%E9%EA%E8
:beer

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Сря 30 ное 2011 19:00

ако тече малко не бързай да я ремонтираш

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Сря 30 ное 2011 19:09

Колега и моята рейка тече но малко от маншона, та вероятно е семеринг. Ако е семеринг е безмислено, там има движещи се части и нищо няма да стане . Най много да запушиш нещо, ремонт му е майката. При мен губи около литър за година и не мисля да я закачам докато не се увеличи теча. Успех

Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Мнениеот milen_1975 » Чет 01 дек 2011 0:43

Колега, аз патих преди 3 год с рейка, само, че с Б4 1,8. Карах 1 година с теч, и накрая, когато пожението стана нетърпимо от към загуба на масло, отидох до Италианеца и взех втора употреба за 80 лв. Тя пък в последствие се оказа, че е от Голф 3, че външните накрайници и бяха с 1,5 см по къси от мойте пасатовите. Но както и да е, смених накрайниците, маншоните, и вече 3 та година нямам никави проблеми. Съвета ми е, да караш докато протече стабилно, и чак тогава да е отремонтираш или смениш с втора употреба! Прецени сам, както сметнеш, че ще ти е по изгодно! Успех :beer

ivan vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan vd » Чет 01 дек 2011 15:16

Преди година и мойта рейка протече. От начало доливах по около 20ml на 100км и за 2 месеца теча се усили до около 50ml на 100км. Изчетох доста теми за течове, ремонти и рейки 2-ра ръка и хептен се обърках. Приятел ми предложи да сложа добавка на LUCAS. Купих въпросната добавка, която е в разфасовка 355ml и тъй като не вярвах да има ефект сипах в резервоарчето на хидравликата само около 30ml( толкова място имаше до мах).След близо 1000км каране нивото на хидравличната течност беше на средата между белезите на казанчето. Изтеглих със спринцовка с маркуче цялата течност от казанчето и изсипах всичката останала добавка в казанчето. От тогава 7 месеца( 4600км) нивото в казанчето ми се е понижило с около 1мм (не доливам вече). Само да спомена, че теча ми е от дясната страна на рейката(ако това има значение).
Добавката е LUCS POWER STEERING STOP LEAK. Купих я за 24лв мисля.
Добавката е гъста като мед, но учудващо след сипването и паленето на двигателя помпата не се натовари( не промени звука).
Дано съм бил полезен.

Потребителски аватар
mario91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mario91 » Чет 01 дек 2011 15:35

Гледам че си от КН, в Радомир ги правят , човека ми е приятел. Дава гаранция 1 година на направена рейка. Много хора почнаха от софия да идват при него тъй като взима много по ниско от цената дето е при колегата от софия. Тъй че ако имаш интерес ще ти дам телефонче да му се обадиш и да се разберете.

Върни се в “Passat”