как да направя диагностика на пасат б3 1.8i 107к.с.
- djfunnyman
- Автомобил: passat 1.8i 79kw
- Двигател: PF 1988
как да направя диагностика на пасат б3 1.8i 107к.с.
здравейте колеги някои може ли да ми каже как да си закача лаптопа към колата да направя диагностика имам програмата autodata но не знам какъв кабел да взема и къде да го закача благодаря предварително
Re: как да направя диагностика на пасат б3 1.8i 107к.с.
колега ,първо много , ама МНОГО прочети за диагностиката и "кабелите" и програмите за ДИАГНОСТИКА ,и тогава когато получиш някакво затруднение ,пиши тук и ще ти помогнем ! AutoData e НЕ диагностираща програма!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Значи като имаш аутодата би трябвало в нея да си прочел, че PF двигателя няма ЕКУ с което да може да си "говориш", наяма и букса в колата на която да закачиш кабел. Може единствено на някой пинове мисля на ЕКУ-то да се четат светлинни или мигащи кодове им се вика. Мига 3 пъти, интервал, мига 2 пъти интервал и тоя код означава нещо ама тука във форума на пръстите на едната ръка се броят хората които могат да ги прочетат тия кодове.
Някъде във форума бях чел или поне си мисля че правилно съм разбрал, че ЕКУ от 2Е мотор може да управлява PF и да си говориш с него с лаптопа, а и не всички ЕКУ-та на 2Е имат такава екстра
Някъде във форума бях чел или поне си мисля че правилно съм разбрал, че ЕКУ от 2Е мотор може да управлява PF и да си говориш с него с лаптопа, а и не всички ЕКУ-та на 2Е имат такава екстра
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ода, с блинк-кодовете можеш да видиш само ABS-а. Мотора не.
Не можеш и контролер за 2Е да сложиш, защото начина на управление на мотора е доста различен - например няма ТПС, а 2 ключа - за пълно натоварване и за празен ход. Няма и 5-а дюза, а и куплунга май е друг
Иначе казано на PF май можеш да четеш само етикетчето на кутията на контролера
Ама за това кабел не му трябва на колегата
Не можеш и контролер за 2Е да сложиш, защото начина на управление на мотора е доста различен - например няма ТПС, а 2 ключа - за пълно натоварване и за празен ход. Няма и 5-а дюза, а и куплунга май е друг

Иначе казано на PF май можеш да четеш само етикетчето на кутията на контролера

Ама за това кабел не му трябва на колегата

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Е, нещо съм чел и недочел, явно само етикетите могат да се четат.