Проблем с парното на В3 след миене на двигателя - решено!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:
Двигател: 1.8T

Проблем с парното на В3 след миене на двигателя - решено!

Мнениеот GT_power » Сря 28 мар 2007 21:46

Здравейте!
Пасата е В3`92г., двг. ABS с климатроник.
Разбрах, че парното е слабо място на този модел и прегледах доста теми но не открих точно същия проблем като моя и датова пуснах темата:
Парното си работеше супер и духаше много топло. Измихме обаче двигателя на автомивка с пароструйка и оттогава не иска да духа топло :shock Иначе духа силно, но дори и на напълно загрял двигател, духа студено :roll:
Колеги, дайте акъл къде да търся причината за тази внезапна повреда, щото бащата сутрин голямо мръзнене му хвърля :oops:
Благодаря :!:

Последна промяна от GT_power на Пон 02 апр 2007 7:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 28 мар 2007 22:03

Колега търсете проблема в управлението на климатроника в ел. системата.

Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:

Мнениеот GT_power » Сря 28 мар 2007 22:16

Къде е това управление на климатроника?
А и нали като се включи да духа топло, компресора изключва и духа като обикновено парно? Какво може да се е прецакало?! :idea:

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Сря 28 мар 2007 22:35

Може някой кабел да се е измъкнал,или клеясал.Прегледай и предпазителите.

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Чет 29 мар 2007 6:34

Колега не знам каде ще е проблема ама внимавайте с тия миенета щото си е....... майката!Личен опит - на предната ми кола след миене на ДВГ показа маса кусури и смених половината датчици в последствие и сега ме е страх да я измия - почистване само с парцалче;четка ....такива работи....Това е според мене. :)

Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:

Мнениеот GT_power » Чет 29 мар 2007 11:45

Някой ... други идеи ... :stll think: ... :idea:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 29 мар 2007 17:00

Ееееех това миене на двигатели!? Дет се вика -"Що ти требе на здрава глава болест" :wink: Със сигурност има някоя клапа дето е спряла да работи и не може да пусне топлия въздух ама кое се е прецакало та не се мърда е трудно да се каже от разстояние,требе си майстор на място или почваш една по една авсички клеми и ел.съединения да ги инспектираш!

Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:

Мнениеот GT_power » Чет 29 мар 2007 21:18

Ще ги проверя...
Добре че идва лятото ... mhihi

Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:

Мнениеот GT_power » Съб 31 мар 2007 18:30

Колеги, не намерих прекъснати връзки или нещо друго смущаващо на вид. Обаче като загледах с фенерче в решетките на въздуховодите на парното по таблото вътре се вижда ме има някакви донапренени парчета вата като от уплътнение/изолация нещо... :? Предполагам че при миенето с пароструйката тази изолация се е откъснала отнякъде и е запушила някоя клапа на парното. Имате ли представа откъде може да се проверят тези клапи и къде точно вървят :?: Аз отворих кората под жабката но там има някакво голямо пластмасово черна като контейнер/кутия - нямам идея за какво е :shock Не се виждат тръби на въздуховоди ... Някъде има ли в нета схема на инсталацията, въздуховоди ... :?:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 31 мар 2007 18:38

Опитай в този .zip файл на руски дали ще намериш нещо.
Другият вариант е ТУК (мисля, че искаше регистрация - елементарна, за да виждаш и каталожните номера).
Ако не се справиш, пиши в понеделник да погледна (ако ми остане време).
Успех !

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 01 апр 2007 23:35

Според мен е нещо в управлението на климатроника което контролира клапите. НЕ СИ МИЙТЕ ДВИГАТЕЛИТЕ С ПАРОСТРУЙКА понеже голям процент от бачкаторите по автомивките си нямат и представа какви са последствията след това и .... директно в/у мотора :shock
Леко бавно и сигурно с парцалче и Меглио и да ви е мирна работата.Наистина е повече играчка но с една кора под двигателя остава чист за дълго време:)

Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:

Мнениеот GT_power » Пон 02 апр 2007 7:49

Оправи се работата - разминах се леко 8) Оказа се че се откачило лостчето на една клапа зад средната конзола на таблото. Тъкмо изчетох почти всички теми из форума за проблеми с парното и се приготвях психически за сваляне на таблото :shock тъй като всички признаци клоняха към разкъсан дунапрен там на трите клапи, които трябва да се уплътнят, и един съсед дойде, погледна и вика "я да проверя нещо", бръкна под таблото и казва: "ми да, една от клапите ти е откачена, я пробвай сега!". Врътнах да загрее колата и започна да си духа топло като в Сахара 8)
Тоест в случая миенето на двигателя няма отношение, а просто е било съвпадение :)
Благодаря на всички колеги за мненията 8)
Поздрави и много безаварийни километри :!:

ps: да не пускам друга тема, та да попитам тук: знаете ли някъде в нета да има инструкция/manual за управлението на климатроника :?: Нещо не мога да се оправя кое копче за какво е и кога работи и кога не :?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 02 апр 2007 15:35

GT_power написа:...да не пускам друга тема, та да попитам тук: знаете ли някъде в нета да има инструкция/manual за управлението на климатроника :?: Нещо не мога да се оправя кое копче за какво е и кога работи и кога не :?

Какъв ти е климатроника ? Сещам се че тук в нашия форум имаше нещо - потърси (ако не успееш, ще изровим довечера от братушките).

Върни се в “Passat”