спирачки и ABS

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
karoh
Автомобил: Golf 4
Двигател: AGR1998
Контакти:

спирачки и ABS

Мнениеот karoh » Нед 05 ное 2006 9:25

Здравейте аз от скоро имам пасат с мотор 2Е имам следния проблем и ще Ви помоля за помош.Задна дясна гума ми задържаше колелото след като натисна спирачките и не иска да отпусне след което проверих за какво става дума и се оказа че на това колело накладките са почти на нула взех накладки и тръгнах да ги сменявам но когато разглобих спирачният апарат не мога да прибера цилиндара и имам съмнения че там по принцип би трябвало да има маншон който да предпазва цилиндъра от мизерия.Моля да ми кажете как точно става смяната на накладките и прибирането на цилиндъра и как мога да разбера от каде не ми работи ABS-ca.Много се надявам да ми помогнете.Благодаря на всички предварително.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 05 ное 2006 13:06

karoh, прибирането на буталото става, като се върти то самото, мисля, по часовниковата стрелка. За това има и жлеб като за отверка.
Дори вземи го раздвижи малко насам-натам, защото много често се събират боклучета по резбата вътре и клеасва. Това е за дискови, но щом си с 2Е, предполагам, че си като моите

Потребителски аватар
Undertaker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Undertaker » Нед 05 ное 2006 14:01

Навиването на цилиндъра става най-лесно с ключ за ъглошлайф (някой от форума ме спаси с тази идея преди време!), пасва идеалише! Нямаш ли маншон върху цилиндъра или грешно съм разбрал?
Вземи замери и съпротивлението на датчиците за ABS-a - куплунзите на задните са под задните седалки, а на предните - са под предния капак в горните ъгли към стъклото.

Върни се в “Passat”