Passat B5 - проблем с дистанционното на ключа

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Vasko Veselinov
Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
Двигател:

Passat B5 - проблем с дистанционното на ключа

Мнениеот Vasko Veselinov » Сря 21 дек 2011 11:45

Проблемът с дистанционното е, че поначало трудно хваща, обикновено се налага да натискам по 5-6 пъти бутона докато заключи/отключи вратите, но от 2 дни отказа напълно. Снощи обикалях колата около 10-15 минути, насочвах навсякъде ключа - не иска. Прави го и с 2-та ключа, но резервния е малко калпав, затова от него не очаквам чудеса (беше счупено ъгълчето на платката му, уж ми го направиха, но му нямам вяра на 100%). Преди месец някъде замервах батериите - съвсем годни са, не е от тях. Платките на ключовете са почистени - проблема не е и от това. Тази сутрин съвсем неочаквано успях да отключа колата (от раз), но после отново не искаше да се заключи.

Въпросите ми са 3:

1. Това проблем на модела ли е, или при мен има нещо прецакано?
2. На къде точно трябва да се насочи дистанционното (ключа)? Четох преди време, че приемника на сигнала е монтиран в едно от огледалата, но при мен не хваща по-добре ако го насоча към тях.
3. Какво е решението на проблема ми?

Потребителски аватар
Vasko Veselinov
Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
Двигател:

Re: Passat B5 - проблем с дистанционното на ключа

Мнениеот Vasko Veselinov » Сря 21 дек 2011 16:43

В крайна сметка се оказа дефектна батерия на дистанционното. 2-те батерии са закупени заедно преди 1 година (бяха в обща опаковка), днес при замерване се оказа, че едната е напълно издухана, а другата е като нова.

Моля темата да бъде премахната, т.к. не съдържа никаква полезна информация.

Върни се в “Passat”