Проблем със изпотяването на прозорците на Vw Passat B-3

Техническа и сервизна информация за Passat
don Toni
Автомобил:
Двигател:

Проблем със изпотяването на прозорците на Vw Passat B-3

Мнениеот don Toni » Пет 16 дек 2011 0:08

Здравейте,от няколко дена стъклата на колата пасат B-3 постоянно се запотяват,и много трудно се оправят.Чистих с препарати за стъкло,пробвах и с спрей против изпотяване,но пак се потят.И на топло и на студено едно и също,а задния е пълна боза,трябва да мина 20км,4е да се оправи доло горе-постоянно е мокър,чистя го с препарат,търкам докато изсахне напално и след 3-4 мин пак целия е мокър.Незнам какво да правя вече,досега никога не е било да са чак толкова изпотени и то при положение,4е тука още е хубаво времето,през деня беше много топло,сланце пече,а стаклото изпотено.и не вярвам да е от радиаторчето на парното,защото е на 7 8 месеца,пък и водната ми система работи без никакво налягане,а и ми се е пукало радиаторче и знам какво е(намирисва на сладникаво и излиза пушек от решетките)...А и тука в Варна от няколко дена има ужасна мъгла и оттогава започнаха проблемите,даже пържата сутрин като беше голяма мъгла,докат са прибера от работа сутринта парното духаше,а прозорците ставаха все по мокри,вместо да изсъхват.........някой ако има някаква идея ше сам много благодарен

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със изпотяването на прозорците на Vw Passat B-3

Мнениеот kr1s0 » Пет 16 дек 2011 1:40

Около морето въздуха е много по-влажен.На мен тук в София,докато не ми почне топло да духа парното блъскам чистачките като луд,заради мъглата.. създава ми някакъв тънък мокър филм на стъклото :bishop

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 16 дек 2011 8:09

Виж дали не ти намаля антифриза. Може да ти се е спукало радиаторчето на парното. Дано не е, че смяната му е facepalm

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пет 16 дек 2011 8:20

Ако имаш климатик/климатроник, пускай го, за да суши влизащия въздух.
Провери дали не е запушен отвора за конденз на климатика ( не съм сигурен дали няма и на автомобилите без климатик) под таблото долу.

Потребителски аватар
nba_star
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nba_star » Пет 16 дек 2011 13:00

Погледни си и поленовия филтър(ако имаш) дали не е подгизнал от вода!

vaskohit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskohit » Пет 16 дек 2011 22:17

Виж отпред под чистачките дали се пълни с вода и ако се пълни изчисти дренажите,защото ако има вода почва да се пълни и копето и оттам вътре става ужас или другия вариант е от накой от оплатненията може да се разлепило и да влиза вода и пак да се получава така че да ти се изпотяват стъклата. Мойта е комиби и отзад десния джоб който е в багажника се пълнеше с вода и това беше от антената свалих я почистих и намазах със силикон и стана добре та оттогава нямам ядове със стъклата освен ако не вали обилно и са 5 човека в колата :) тогава пускам климата и изсушева за секунди :) успех

Потребителски аватар
slavi13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi13 » Съб 17 дек 2011 1:47

от колко време е имаш колата, правила ли го е този проблем миналата зима, виж дали ти губи охладителна течност, и наистина на пасатите влиза вода в купето от полен филтъра, вдигни си мокета и виж дали не е мокър, най вероятно е от там (миналата зима мойта се беше напълнила от този филтър и комфорт модула взе да ми прави грешки, свалих всички седалки и мокета и съхна 2 седмици).

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Съб 17 дек 2011 8:27

Може да влиза и вода в купето от стъклото на вратите. Ако някой майстор е ремонтирал вратата , в нея има един найлон, който винаги 'пречи' и се маха по време на ремонта. После ако не се сложи влиза вода в купето.

kireto73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kireto73 » Съб 17 дек 2011 11:44

виж дали работи клапата за външния въздух да не е затворена

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Нед 18 дек 2011 11:36

Колегите са прави но искам да обобщя.
1.Най вероятно да е от радиаторчето на парното.Самото стъкло се изпотява като пуснеш вентилатора да мум духа и седи мазно/от антифриза/,можеш да го разбереш и с близване.Това не обяснява потенето на задното.
2.Липса на филтър или подгизнал такъв към въздуха на парното на купето.И в двата случая е добре като пуснеш парното първо да е насочено на пред примерно а като постопли тогава да го въртиш към стъклото.
3.От собствен опит знам,че мокетените стелки също оказват влияние.Те задържат вода която после при хубаво време или като духа парното в краката се кондензира на стъклата.Също и се запарват и водят до неприятни миризми в купето.Все пак задържат всичката влага от обувките.Опипай под тях/ако си с такива/ и мини на гумени.
Може да е комплексно от трите по малко.Ако всичко е наред даже на студена струя трябва да почне да суши стъклото.При всички положения си следи антифриза и отваряй прозореца по малко като включваш парното.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пон 19 дек 2011 9:37

Zlatina написа:Колегите са прави но искам да обобщя.
1.Най вероятно да е от радиаторчето на парното.Самото стъкло се изпотява като пуснеш вентилатора да мум духа и седи мазно/от антифриза/,можеш да го разбереш и с близване.Това не обяснява потенето на задното.
2.Липса на филтър или подгизнал такъв към въздуха на парното на купето.И в двата случая е добре като пуснеш парното първо да е насочено на пред примерно а като постопли тогава да го въртиш към стъклото.
3.От собствен опит знам,че мокетените стелки също оказват влияние.Те задържат вода която после при хубаво време или като духа парното в краката се кондензира на стъклата.Също и се запарват и водят до неприятни миризми в купето.Все пак задържат всичката влага от обувките.Опипай под тях/ако си с такива/ и мини на гумени.
Може да е комплексно от трите по малко.Ако всичко е наред даже на студена струя трябва да почне да суши стъклото.При всички положения си следи антифриза и отваряй прозореца по малко като включваш парното.

1. И аз така мисля. Спукано радиаторче не обяснява изпотяване на задното стъкло. но пък то си се изпотява най-бързо.
2. Липсата на филтър не е проблем (някой модели изобщо го нямат). По скоро проблем е да го има и да е запушен или подгизнал;
3. След автмовика когато стелките не са изусшени хубаво, направо си е .... мъка. Но тогава и понамирисва в купето.

Лично аз от опит съм имал проблема със запотяването в случаи 2 и 3.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 19 дек 2011 9:43

2. Липсата на филтър не е проблем (някой модели изобщо го нямат). По скоро проблем е да го има и да е запушен или подгизнал ;

:да:

don Toni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don Toni » Пон 19 дек 2011 13:17

Еми май са оказа от стелките,сложих гумените и сега май е по добре.Отпред под чистачките също имаше вода,и нея изчистих(беше всичко в листа......).А с сигурност не е от радиаторчето,заштото е ново и не ми губи антифриз,и пробвах близнах от стаклото и не сладни.Благодаря на всички за съветите :beer

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пон 19 дек 2011 18:33

еее,един да му решим проблемите от раз.Аз лично след ладата винаги си купувам първо гумени стелки като си купя кола.А липсата на филтър имах предвид,когато първоначално се запали двигатела и се пусне парното,вкарва влажен въздух и също изпотява първоначално стъклата.Аз лично съм го махнал моя и имам наблюдения....

don Toni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот don Toni » Сря 21 дек 2011 23:52

ххахахахахха обаче накрая се оказа радиаторчето,баси касмета,а е на 7-8 месеца и уж от наи-хубавите които имаше-80 лева......

Върни се в “Passat”