пасат В4 гори масло
-
- Автомобил: пасат б4 и пасат б7
- Двигател: абс 1994г и CFFB 2014г
пасат В4 гори масло
Здравейте колеги!Пасатчето ми 1.8 90 АБС взе да пипа много масалцето,1литър на 1000 км.всичко около моното е мазно във въздушния филтар е мазно и във дистрибуторната капачка е мазно.Колата е на мтан минал сам 80 000 км на метан,че въпроса ми е според вас дали ще се оправи само сас смяна на флошки и сигменти или по голямо ремонтче ще иска?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: пасат В4 гори масло
rrooccoo написа: във дистрибуторната капачка е мазно.?
Колега, да няма запушване по картерната вентилация и да избива, където види?
Виж първо за течове, омазняване..при такъв разход на масло трябва да пуши колата синьо, да смърди неприятно ?

-
няма течове никъде,капка не пада на асфалта,а странното е,че и не пуши и не мирише на изгоряло масло.Мирише само отпред при мотора,защото се стича от моното на колекторите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как е на тихи обороти,и свещите как са? и що си писал че го гори,след като го хвърля?
-
Какво значи как е на тихи обороти?Кое как е?Свещите са добре ,писал съм ,че гори ,защото ако го хвърляше само щяха да остават мазни петна под колата ,а както сам споменал няма и капка на асфалта .
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега,ти що не си проверяваш кво пишеш вместо да ръсиш...първо пишеш"няма течове никъде",после" ...се стича от моното на колекторите"
...и това"ко значи как са"..ами значи дали са опушени,имат ли сажди,дали са омаслени най вече.Развий ги ако обичаш,да ми кажеш дали са мокри ,това че не мирише на масло и няма мазно нищо не значи.Нали сам казваш,че го хвърля на колекторите....това че не пуши нищо не значи,нали караш на метан?Та ако обичаш една по една всички свещи да видим дали влиза масло в някой цилиндър.Ако това ще те успокои,същия двигател ABS го карах докато ми светна лампата за маслото и тогава разбрах, че такова нняма в картера.Понеже съм на газ та нито пропуши нито нищо.Оборотите питам тихите дали са стабилни или прекъсва и притриса.
...и това"ко значи как са"..ами значи дали са опушени,имат ли сажди,дали са омаслени най вече.Развий ги ако обичаш,да ми кажеш дали са мокри ,това че не мирише на масло и няма мазно нищо не значи.Нали сам казваш,че го хвърля на колекторите....това че не пуши нищо не значи,нали караш на метан?Та ако обичаш една по една всички свещи да видим дали влиза масло в някой цилиндър.Ако това ще те успокои,същия двигател ABS го карах докато ми светна лампата за маслото и тогава разбрах, че такова нняма в картера.Понеже съм на газ та нито пропуши нито нищо.Оборотите питам тихите дали са стабилни или прекъсва и притриса.