Здравейте Колеги, понеже съм решил да сменям спортното окачване(пружини+амортисьори) на Пасатко с обикновенно.Искам да знам дали е същото на 4х4 и на кола само с предно?СЪщо има ли разлика между седан и комби?
Благодаря предварително.

B.5.5 4х4 еднакво ли е окачването като само с предно задвижв
Re: Еднакво ли е окачването на B.5.5 4х4 и само с предно задвижв
Не е същото. При 4x4 отпред и отзад е с макферсон т.е. амортисъора минава през пружината. Наведи се и си виж какво имаш под колата. Мисля, че за комби задните пружини и амортисъори са малко по-усилени от тези на седана.
- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина отпред и отзад във пружините са амортесьорите.
От Б5 синхро същото ли е?
От Ауди А6 не съвпада ли също?
От Б5 синхро същото ли е?
От Ауди А6 не съвпада ли също?

- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:
Темата е стара,ама аз да си питам.От 2.5тди 150кс комби 4х4 същите ли са амортесьорите и пружините като на 1.9тди комби 4х4?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Пружините от 2.5 тди са по-дървени от тези на 1.9. Ако говориш за предни - сложиш ли от 2.5 на 1.9, колата става поне 3-4 см по-висока и с доста по-дървена возия (преди месец го играх това с една В5-ца).Ако говориш за задните - около 1см по-висока и не се усеща да е по-дървена. Обратното не е вариант,защото ще влачи корем по земята...
До колкото си спомням предното окачване при Пасат 4 моушън и обикновения Пасат само с предно,е едно и също като конструкция (като дебелина и твърдост на пружините не знам вече) и би трябвало да е взаимозаменяемо,иначе както и колегата е посочил - отзад нямат нищо общо.

До колкото си спомням предното окачване при Пасат 4 моушън и обикновения Пасат само с предно,е едно и също като конструкция (като дебелина и твърдост на пружините не знам вече) и би трябвало да е взаимозаменяемо,иначе както и колегата е посочил - отзад нямат нищо общо.

- Cheater
- Автомобил:
- Двигател:

И последен въпрос,от Б5 става ли на Б5.5?
- borislav_mladenov
- Автомобил: VW Passat B8
- Двигател: 2_0 TDI 150
Re: Еднакво ли е окачването на B.5.5 4х4 и само с предно зад
А аз мога ли да попитам... Пасат Б5 седан и Пасат Б5 комби- еднакво ли им е окачването отпред и отзад. За отпред ясно, за отзад по- скоро ми е въпроса. Не като здравина и твърдост, а просто дали става
Re: Еднакво ли е окачването на B.5.5 4х4 и само с предно зад
V@lDo написа:Не е същото. При 4x4 отпред и отзад е с макферсон т.е. амортисъора минава през пружината. Наведи се и си виж какво имаш под колата. Мисля, че за комби задните пружини и амортисъори са малко по-усилени от тези на седана.
В случай , че не си прочел няколко мнения по нагоре