Passat b6 нулиране на сервизна индикация и др.

Техническа и сервизна информация за Passat
bobi878
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Passat b6 нулиране на сервизна индикация и др.

Мнениеот bobi878 » Нед 18 дек 2011 16:52

Здравейте колеги. Преди една седмица си купих VW Passat б6 2.0 TDI. Днес смених маслото на двигателя и всички филтри. Нулирането на сервиза как става... като на предния модел ли? Вчера закарах колата на автомивка за пране на седалките. Когато отидох вечерта да си я взема светеше лампата за Airbag-a. Най- вероятно момчетата от мивката са откачили някой кабел като са сваляли седалките. Бихте ли ме посъветвали къде да погледна за някой откачен кабел.
Ще се радвам да помогна и отговоря на всякакви въпроси относно този модел.
Поздрави.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Re: Passat b6 нулиране на сервизна индикация и др.

Мнениеот bnick » Нед 18 дек 2011 22:01

Куплунзите за беговете са под седалката в дясно на дясната и съответно отляво на лявата. Скрити са под пластмасови капаци в пода. Провери ги да не са ги намокрили при миенето, аз имах подобен проблем и ми светваше лампата на беговете през 2-3месеца. Лошото е, че дори и да го отстраниш проблема, пак ще трябва да ходиш за триене на грешката... Моя съвет е да отидеш при някой така или иначе

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel_andreev » Пет 30 дек 2011 9:18

Тази грешка се появява и ако се демонтира (нарочно или по погрешка) панела около музиката - заради лампичката airbag off (или подобно название). Трябва обаче да е включвано на контакт при изключени панели за да се появяват тези грешки. Така, че провери си дали са там (и същите) радиото и други модули по него. Не би следвало на мивка да стане това. Иначе зануляването на сервизните интервали е чрез VAG COM - има специален бутон "още на входа".

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Пет 30 дек 2011 14:29

И при мен след автомивка се появяваше грешка на Airbag. Това ставаше, защото "миячите" много рязко бутат седалката назад, за да имат място да почистят пред нея. Проблема, идва от буксата, която не е направена, да издържа такива големи натоварвания(малко тъпо, с оглед на това, че при катастрофа, ако се откачи по-рано, няма да сработят възглавниците). Закарай я при някой, майстор да ти оправи буксата, и след това на диагностика да ти изчистят грешката и си готов ;)

Върни се в “Passat”