Проблем с отоплението? Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
ENO
Автомобил:
Двигател:

Проблем с отоплението? Б5

Мнениеот ENO » Нед 18 дек 2011 17:37

Извинявам се за може би наивния въпрос, но кажете все пак - проблем ли е, че при положение на ръчката /на таблото/ за избор на температурата в крайно дясно /мах. топло/ и вентилатор на 0, и при загрят двигател, от въздуховодите в купето да влиза студен въздух. /колата е В5 - 98г. с климатик/. Питам защото на Полото на жена ми, при това положение на ръчките влиза топъл въздух. /Полото е без климатик/.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Re: Проблем с отоплението?

Мнениеот vit_autosofia » Пон 19 дек 2011 10:48

има нещо по управлението на клапите.Електроника какво да се прави. :?

policemen82
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с отоплението? Б5

Мнениеот policemen82 » Чет 22 дек 2011 17:49

аз имам същият проблем при мен е климатроник,пускам на топло и духа хладко,казаха ми че най вероятно е радиаторче ама маркучите са топли,най вероятно някоя клапа,някой имал ли е същият проблем и как го е отсранил

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 22 дек 2011 18:24

Те маркучите които влизат може да са топли,ама ако радиаторчето е задръстено с някви карантии...

ENO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ENO » Съб 24 дек 2011 18:46

Значи плоблемът е такъв: Преди време, когато пробвах бутоните на климатика, при включен вентилатор на някоя степен и при натискане на бутона за вътрешен въздухообмен /който би трябвало да затваря клапите, нали?/, вътре в таблото изведнъж нещо започваше да трака ужасно силно. Реших, че или е счупено нещо, или във въздуховодите е попаднало нещо от вън. Майсторите решиха, че проблемът е във вентилатора и го смениха. След това тяхно деяние тракането изчезна, но пък остана /или се появи - не знам/ нахлуването на студен въздух и при включен и при изключен бутон за вътрешна циркулация и при изключен вентилатор. С други думи - майсторите си взеха паричките за подмяната на нещо /което може би не трябваше да се подменя изобщо/, а проблемът си остана! Това е.

Върни се в “Passat”