Скърцане в купето В5-variant 1998г.
Скърцане в купето В5-variant 1998г.
Знам че ще се смеете, но да ти скърца нещо постоянно, без да знаеш какво е и как да го отстраниш, е най-малкото - досадно. Колата е В5-variant 1998г., в мн. добро състояние. Карам я почти година, започна да скърца отскоро, основно по паважа и дупките. Скърца някъде отзад в купето, не мога да установа откъде. Когато не е в движение,колкото и да я разклащам насам-натам, нищо не се чува, тръгне ли-започва. Това е! Ако някой има идея- да каже.
- ivo_vr6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Скърцане в купето
надуваш касетофона и си караш

-
- Автомобил: Tiana MK5 Variant
- Двигател: CAXA
- Контакти:
Досаден проблем колега, и моя скрипер скърца вътре.. едното място го уплътних с памук. Става дума за десния въздуховод на парното - там скърцаше пластмасата. Сега скърца (може би) около пластмасата от вътрепната страна на дясното огледало. Скърца и отзад някъде незнайно къде, но мисля че това е от студа... Наистина е неприятно
дано го хванеш

- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По принцип сега от студеното се поразскърцват чарколяците, пластмаси, кожи, железа всичките се свиват и започват да се трият повече едно в друго.
Моята талига почти не скърца лятото, ама сега зимата се е поразскърцала, от години е така
Най-добре е ако някой може да врътне 1-2 кръгчета с колата, а колегата да седне отзад и да се ослушва
Моята талига почти не скърца лятото, ама сега зимата се е поразскърцала, от години е така

Най-добре е ако някой може да врътне 1-2 кръгчета с колата, а колегата да седне отзад и да се ослушва

-
- Автомобил:
- Двигател:
Основен недостатък на PASSAT B5.Ако се поровиш в руския форум,ще намериш как някой се е опитвал да го отстранява,но според мен е "ала-бала".
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Колега, провери дали облегалките на задната седала са добре закопани към купето. Понякога при натискане или сваляне на облегалката щифта излиза, или пък не е добре влязъл в гнездото и скърца-дрънчи. Визуално не си личи ако е малко, но с натискане-дръпване се разбира.
Друг вариан е да не е от интериора, а от нещо (предмет), което си сложил в багажника или другаде.
Аз за малко да си разглобя кората на предна дясна врата заради досадно тропане, а то се оказа, че дрънченето е от макет на камионче което държа в джоба на вратата - доста глупава ситуация

Друг вариан е да не е от интериора, а от нещо (предмет), което си сложил в багажника или другаде.
Аз за малко да си разглобя кората на предна дясна врата заради досадно тропане, а то се оказа, че дрънченето е от макет на камионче което държа в джоба на вратата - доста глупава ситуация

- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скърцане в купето В5-variant 1998г.
Колега моята кола е същата като твоята и аз имах подобно скърцане от зад и след какви ли не разглобявания по колата от зад най накрая, като свалих амортисьора и разглобих и почистих аломиниевото легло на шок тампона и скърцането изчезна. Но също така и погледни тампона на задния мост на не е скъсан.
Май открих проблема - тампоните на вратата на багажника. На единия му е паднала гумичката, а на другия е скъсана. Като ги сменя, ще разбера дали това е причината.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
това е епидемия по тези коли
Скърцат втулките на задните облегалки,като ги свалите и ги смажете -всичко ще е точно,свалят се от един болт посредата между двете крила и после се изхлузват,процедурата отнема 15 мин-успех 

Значи така: Подмених двата тампона на багажната врата, скърцането остана! Смазах всички панти на вратата и закопчалки на задните седалки и скърцането изчезна! Дано да е за дълго.