Проблем с отварянето на багажник Пасат 5.5 комби

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Pacholv
Автомобил:
Двигател:

Проблем с отварянето на багажник Пасат 5.5 комби

Мнениеот Pacholv » Вто 27 дек 2011 9:46

Здравейте колеги,
Честита Коледа и весело изкарване на Новогодишните празници на всички :beer
Имам проблем с багажника, видях, че има доста теми с подобен проблем, явно се случва честичко на такива Пасати, но пускам нова тема за да питам нещо конкретно, което не намерих.
Та случката е следната - мналата седмица при -10 градуса сутринта като запалих багажника ми се отвори сам! Затворих го и пак се отвори?! Така 3-4 пъти и последния път се затвори и не се отвори, бързах за работа и тръгнах, вечерта като пробвах да го отворя, никакъв резултат. НИщо не цъква в самата врата, няма действие нито от бутона на вратата, нито от бутоните на дистанционните, нито от бутона на шоф. врата... Нищо...
НИкакъв звук не се чува от вратата, да цъква моторчето.
Доколкото прочетох, най-вероятно ми е изгоряло моторчето, което отваря ключалката? Това ли е най-вероятното?
Как да отворя багажника ръчно, защото ми предстои пътуване и ми трябва багажник, а нямам време сега да ходя на майстор :(. Пробвах с ключа в ключалката на задната врата, но нищо не стана, не посмях да завъртя по-силно... Има ли си нещо специфично при аварийно отваряне на багажника? Или въобще не може да се отваря и затваря ръчно с ключа?

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Re: Проблем с отварянето на багажник Пасат 5.5 комби

Мнениеот RadoShopa » Вто 27 дек 2011 10:37

Да споделя моята история покрай багажника,сигурно не е същият проблем,но все пак....В началото се чудех как да го отварям-ту от копчето на вратата ставаше,после пък не.....същата работа и отзад на самата ключалка,скрита под гумата!После му хванах челъма-преди да отварям отзад,удрях с юмрук по емблемата и хоп-готово :lol: или с ключа въртях в патрона!Впоследствие си взех VAG-COM и забелязах грешката,свързана с ключалката!Веднага разглобих всичко-оказа се клеасала пружинка и съчма точно в ключалката-действието им е да върнат обратно копчето след като е отворен багажника,а при мен беше постоянно натиснато......и съответно натиснато стои и едно от микретата.Всичко се оправи след профилактика на ключалката с WD-40 и така.... :да:

Потребителски аватар
VeselinTsonev
Автомобил: Passat B7
Двигател: 2000 TDI DSG

Мнениеот VeselinTsonev » Вто 27 дек 2011 18:02

Колега Pacholv първо се извинявам че пиша в твоята тема и не помагам за решаването на проблема ти, но въпроса е в това че имам подобен проблем от вчера! И моята 5-та врата не се отваря! Единствено се отключва от бутона във врата, мърда леко, но нещо я държи и не се отваря! Че после и не мога да я затворя и ми свети индикацията че имам отворена врата! Не можах нещо да намеря с търсачката решение?!?!

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 28 дек 2011 22:19

И моята врата се прецака. Отваряхме, гледахме, не можахме да разберем къде е проблема. Сега всеки път с дистанционното отварям и леко придърпвам вратата към мен. Иначе ако не дръпна към мен, вратата стои наполовина отворена и трябва да вкарвам ключа, което е досадно.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Сря 28 дек 2011 22:40

K написа:И моята врата се прецака. Отваряхме, гледахме, не можахме да разберем къде е проблема. Сега всеки път с дистанционното отварям и леко придърпвам вратата към мен. Иначе ако не дръпна към мен, вратата стои наполовина отворена и трябва да вкарвам ключа, което е досадно.

Значи пробвай-има 2 гумени тампона на самата врата в двата края с резба един вид....като ги отвиеш малко да излязат се създава по-голямо напрежение и като чукнеш-вратата "излита" :lol: Де да знам вече-то уж направно от няколко места да се отваря,а накрая......поредната тема във форума :deal :beer

Да вметна-при мен с дистанционното като чукна на само багажник,отключва се,но трябва да натисна копчето и тогава се отваря......няма го "скока",който е като чукнеш копчето на шоф. вратата :roll: Абе.....аномалии всекакви :twisted:

Последна промяна от RadoShopa на Сря 28 дек 2011 22:58, променено общо 2 пъти.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 28 дек 2011 22:55

RadoShopa написа:
K написа:И моята врата се прецака. Отваряхме, гледахме, не можахме да разберем къде е проблема. Сега всеки път с дистанционното отварям и леко придърпвам вратата към мен. Иначе ако не дръпна към мен, вратата стои наполовина отворена и трябва да вкарвам ключа, което е досадно.

Значи пробвай-има 2 гумени тампона на самата врата в двата края с резба един вид....като ги отвиеш малко да излязат се създава по-голямо напрежение и като чукнеш-вратата "излита" :lol: Де да знам вече-то уж направно от няколко места да се отваря,а накрая......поредната тема във форума :deal :beer

Пробвах, отвивах ги уж да избутват, ама нъц. В един момент даже неможе да се затваря вратата.

ihovahi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ihovahi » Чет 29 дек 2011 20:17

Здравейте на всички.

Колега... проблемът ти ми е до болка познат... и моят пасатко комби B5 не искаше да си отвори задната врата...
Проблемът ти е в микроключето, което отговаря за отключването и заключването на самата врата.
От вътре аз лично не успях да отворя багажникът...
Та идеята ми е да изчакаш ден два, като си отключваш и заключваш колата... в крайна сметка самият багажник ще ти се отключи сам.
След това заключвай и отключвай колата само с дистанционното, не с ключа и проблемът ти повече няма да се появи.

Това е от мен. Весело посрещане на новата година.

Върни се в “Passat”