Колеги днеска ми се наложи да си махна акумулатора на моя пасат б5 136 коня и след като го върнах акумулатора на мястото спирачките ми ги нямаше. В се едно е изгасена колата. Компютъра неми показва никакви проблеми.
Дайте съвет от какво може да бъде.
След махане на акумулатора изчезнаха спирачките на пасат Б5
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: След махане на акумулатора ми изчезнаха спирачките на пасат
Сигурно си откачил вакуума на сервото при махането на акумулатора
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
zooshoo написа:а каде се намира този вакум
От сервото на спирачките до смукателния колектор!

pas1.8mi написа:zooshoo написа:а каде се намира този вакум
От сервото на спирачките до смукателния колектор!С какъв двигател си на Пасат Б5,че с тези 136 к.с нещо...?
Вероятно 2,0 ТДИ. Аз лично не виждам как ще откачи вакума при смяна на акумулатор.
пасата ми е 1,9 тди помпа дюза. намерих един кух кабел точно до акумулатора сложихго на мястото и спирачките се оправиха.
Благодаря ви колеги за бързото решение на проблема ми.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
При В5 вакуума за сервото минава точно покрай акумулатора и може да се изскубне не особено трудно.При различните двигатели влиза на различно място от коша на двигателя през преградата за към сервото.При някои влиза от дясно на акумулатора,при други от ляво на акумулатора.Най-често се откача точно на преградата,където минава през един гумен тампон.
Другия вариант е акумулатора да е сменен по-юнашки и да се счупи пластмасата точно преди сервото.
Ако колата е турбодизел (съмнявам се с горепосочените конски сили,ако са вярни) ,тогава вакуума отива от сервото,през преградата и във вакумм помпата,която е монтирана на двигателя (при различните коли и различните години,вакуумпомпата има различни места - отзад на алтернатора,на мястото на делкото при бензинов двигател долу на блока,отгоре на края на разпр. вал и т.н.)

Другия вариант е акумулатора да е сменен по-юнашки и да се счупи пластмасата точно преди сервото.
Ако колата е турбодизел (съмнявам се с горепосочените конски сили,ако са вярни) ,тогава вакуума отива от сервото,през преградата и във вакумм помпата,която е монтирана на двигателя (при различните коли и различните години,вакуумпомпата има различни места - отзад на алтернатора,на мястото на делкото при бензинов двигател долу на блока,отгоре на края на разпр. вал и т.н.)

Има доволно разтояние между вакума и акумулатора. Все пак акумулатора се вади откъм пасажерското място, може и да има факири които да успеят да го откачат. Както съм написал двигател 2.0 TDI - 136 к.с. има на Б 5,5. На ПД моторите вакума е на едно и също място при лява дирекция.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
zooshoo написа:пасата ми е 1,9 тди помпа дюза. намерих един кух кабел точно до акумулатора сложихго на мястото и спирачките се оправиха.
Предполагам че под кух кабел имаш предвид точно маркуча (или по-скоро тръбата) за вакуума за сервото. Хубаво е, че са се оправили нещата.
В друга връзка-1,9 TDI 136к.с. няма. Или ти е 2,0 TDI или не е 136к.с. Ето модификациите на пасатите.
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/vol ... #passat_b5
Уточни си какъв ти е моторът защото има значение ако в бъдеще имаш други въпроси