Подгрев на всмукател на b3-1.8-abs
-
- Автомобил:
- Двигател:
Подгрев на всмукател на b3-1.8-abs
Здравеите колеги.Пасата е 1.8 абс 92г.Искам да ви попитам как да разбера дали работи подгрева на всмукателния колектор.Кои номер бушон или реле е за него.Проблема е че когато е студено имам едно тресене като запаля и след 1-2минути се оправя.Сменил съм датчик,капачка,палец,кабели и това нещо си остана.Карам на газ и бензин.Сега сложих нов изпарител брц,ходих на диагностика но ми казаха че всичко е наред.Ще сам ви благодарен ако някои е запознат с този проблем да помогне,за да не се впускам в излишни филми.Иначе колата си работи супер след 1-2минути на газ и бензин.Поздрави.
Re: Подгрев на всмукател на b3-1.8-abs
ами колега не можеш ли да закачиш пробна лампа 21W ?
аз така разбрах,че съм го оправил 

Според мен най-лесният начин да провериш подгрева ("таралежа")е като откачиш буксата (кабела- 1 пин)намира се в дясната (гледано отпред)долна част на моното първо мериш съпротивлението на таралежа: 0.25 ома до 0.5 ома трябва да е (по спомен). След това мериш дали стига напрежение до него или с пробна лампа или пак с мултицет. Колата трябва да е относително студена <60С. Щом запалиш трябва да идва напрежение по кабела, ако НЕ тогава търси релета и т.н. 

- пинко
- Автомобил: passat b4
- Двигател: 1.8 abs 1994
kofata написа:Според мен най-лесният начин да провериш подгрева ("таралежа")е като откачиш буксата (кабела- 1 пин)намира се в дясната (гледано отпред)долна част на моното първо мериш съпротивлението на таралежа: 0.25 ома до 0.5 ома трябва да е (по спомен). След това мериш дали стига напрежение до него или с пробна лампа или пак с мултицет. Колата трябва да е относително студена <60С. Щом запалиш трябва да идва напрежение по кабела, ако НЕ тогава търси релета и т.н.
подгрева на колектора не беше ли от антифриза

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
пинко написа:kofata написа:Според мен най-лесният начин да провериш подгрева ("таралежа")е като откачиш буксата (кабела- 1 пин)намира се в дясната (гледано отпред)долна част на моното първо мериш съпротивлението на таралежа: 0.25 ома до 0.5 ома трябва да е (по спомен). След това мериш дали стига напрежение до него или с пробна лампа или пак с мултицет. Колата трябва да е относително студена <60С. Щом запалиш трябва да идва напрежение по кабела, ако НЕ тогава търси релета и т.н.
подгрева на колектора не беше ли от антифриза
Има и допълнителен ел.нагревател(таралеж)!

-
- Автомобил:
- Двигател:
кабела минава отзад е на долу,при мен стойностите играят до над 1 ом но не съм имал проблем,даже сега разбрах че е за подгряване 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Въобще не се сетих за пробна лампа.Самото кабелче го прекъсва една бяла букса в дясно на моното,ще меря там дали идва напрежение.Ето за това са колегите,благодаря ви колеги.Поздрави.