Свещи, които не са по каталог 1,8T
- katmai
- Автомобил: VW Passat B8 Alltrack
- Двигател: 2000 BiTDI CUAA
Свещи, които не са по каталог 1,8T
Четох в един форум на Passat,че 1.8Т работил добре с NGK BKR6E/6962 oбаче по магазините ми казват,че свещите не били за пасата.Във форума пише,че поради факта,че свещите са медни двигателя работил по-добре но за сметка на по-кратък живот на свещите. Въпроса ми е мога ли по някакъв начин да повредя нещо щом свещите не са по каталог(например бобините).
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Свещи,които не са по каталог
Колега,свещи се взимат само по каталог защото има значение топлинното число.Най вероятно нищо няма да се повреди но не се знае как ще работи двигателя.Ето ти една статия за топлинното число на свещите.Преди 3 месеца сменях на моята кола която е 1.8Т с код на двигателя AEB.По каталог ги дават два вида NGK BKUR6ET-10 или PFR6Q и аз заложих на вторите. 

- katmai
Re: Свещи, които не са по каталог 1,8T
Колега, благодаря за отговора.
Въпроса ми е конкретно дали ще се прецака нещо, а ако двигателя не работи добре ще си взема по каталог...
Въпроса ми е конкретно дали ще се прецака нещо, а ако двигателя не работи добре ще си взема по каталог...
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Да добавя и моите наблюдения.
Колата я купих със свещи Bosch (не знам номера, ама ако някой се интересува ще погледна и ще го пусна) и карах с тях около 3к км. След като си поставих газова си взех NGK PFR6Q от eBay. С тях карах около 57-58к км. В момента съм с руски Плазмафор.
С боша колата вървеше, но не много добре (не знам на колко км са били) в целият диапазон.
С NGK-то вървежа се подобри значително, в целият диапазон, но след около 52к вече се наблюдава влошаване на работата (колата се движи през повечето време на газ и това може би да указва влияние).
С руските, с които съм в момента, за сега се държи добре, но в ниските обороти се наблюдава едно леко замисляне (спрямо NGK, но двигателя работи по-добре отколкото с боша), докато след около 2000 об., двигателя е много по-пъргав и работи по добре и от NGK-то.
Всичките свещи са по каталог за двигател 1.8Т за VW и Audi.
Успех в избора.
Колата я купих със свещи Bosch (не знам номера, ама ако някой се интересува ще погледна и ще го пусна) и карах с тях около 3к км. След като си поставих газова си взех NGK PFR6Q от eBay. С тях карах около 57-58к км. В момента съм с руски Плазмафор.
С боша колата вървеше, но не много добре (не знам на колко км са били) в целият диапазон.
С NGK-то вървежа се подобри значително, в целият диапазон, но след около 52к вече се наблюдава влошаване на работата (колата се движи през повечето време на газ и това може би да указва влияние).
С руските, с които съм в момента, за сега се държи добре, но в ниските обороти се наблюдава едно леко замисляне (спрямо NGK, но двигателя работи по-добре отколкото с боша), докато след около 2000 об., двигателя е много по-пъргав и работи по добре и от NGK-то.
Всичките свещи са по каталог за двигател 1.8Т за VW и Audi.
Успех в избора.
- katmai
Сложих новите свещи и голяма разлика не видях. Усетих повишаване на шума от ауспуха(звучи по спортно). Пуснах един ВАГ след 5 км не ми беше дал missfire. Ще покарам известно време и ще дам отзиви.
ПП: Защо стана по-шумен ауспуха?Това дали е добре?
ПП: Защо стана по-шумен ауспуха?Това дали е добре?
- katmai
За сега ми гори същото количество гориво. Разлика не виждам никаква.Като че ли във високите обороти е по-пъргава.