:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Пасат В5.5 ! Проблем с жълтата лампа на инжекциона...

Техническа и сервизна информация за Passat
jorott87
Автомобил:
Двигател:

Пасат В5.5 ! Проблем с жълтата лампа на инжекциона...

Мнениеот jorott87 » Вто 20 дек 2011 23:20

Здравейте колеги, карам Пасат В5.5 2002 г. 1.8т и от скоро имам проблем с жълтата лампичка на инжекциона . Като си карам и започва да премига за 10-15 секунди и изгасва .Понякога се задържа за повечко време и колата губи мощност и вдига рязко разхода ! Обиколих много сервизи и всички ми казват да я закарам когато свети за да открият проблема , а все не я улучвам в такъв момент. Така , че е почти невъзможно . Някакви идеи от какво може да е? Благодаря !

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Re: Пасат В5.5 ! Проблем с жълтата лампа на инжекциона...

Мнениеот Чудомир » Сря 21 дек 2011 0:12

Жълтата лампичка ти показва, че в момента в компютъра на колата се записва грешка, която се дължи на нещо, което не функционира както трябва. Макар и лампичката да изгасва, грешката си остава запеметена и може да бъде прочетена и занулена с подходящо устройство. Така че намери сервиз с такова устройство и ги накарай да ти прочетат грешките. Оттам нататък може тук да ги напишеш и да очакваш помощ. Но засега инфото ти е доста оскъдно.

jorott87
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат В5.5 ! Проблем с жълтата лампа на инжекциона...

Мнениеот jorott87 » Сря 21 дек 2011 20:31

За тези прословути грешки 2 пъти ми вземат парите (бош и фолксваген сервизи) и ми казват , че са ги изчистили , а проблема пак си го има ! Сменях дебитомера , но не е и от него. Приятел ми каза , че можело да е от Дроселовата клапа , понеже нали е без жило и вероятно просто заяждала. Ще пробвам с това ! Благодаря все пак :)

Върни се в “Passat”