Проблем с паленето на бензин при Б3.

Техническа и сервизна информация за Passat
stenli000
Автомобил:
Двигател:

Проблем с паленето на бензин при Б3.

Мнениеот stenli000 » Нед 27 ное 2011 13:13

Здравейте,колеги карам пасат б3,1.8,бензин-газ,моно,РП,88г.Да ви разкажа предисторията на проблема който имам с паско от миналата зима. Първото запалване на студена кола на бензин няма палене,обръщам на газ пали без проблем, след като загрее си пали без никакъв проблем на бензин.Също така не вървеше добре на бензин, лятото смених мембраната, регулатора на налягането и проблема с вървенето и запалването се реши, но сега в студеното пак не пали.Преди малко махнах буксата на синия датчик който е за компа врътнах и колата запали от третия път, след това закачих буксата и пробвах не пали, пак я откачих запали от раз .Дали ще е от датчика или стъпковия мотор не знам, ако може някой да помогне ще съм много благодарен. Давайте идеи колеги.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проблем с паленето на бензин при Б3.

Мнениеот radotom » Нед 27 ное 2011 13:24

Като откачиш синия датчик колата минава в 'авариен режим'.
Това ще рече, че никакви стъпкови моторчета, компенсации на аванс на запалването и т.н. не работят.
Всъщност, ако твоето RP е с вакуумно делко - компенсацията на аванса си работи, де! :lol: Горното важи само за модификациите с електронно регулиране.
Бих препоръчал проба с нов, работещ датчик.
Работещ ще рече от официално представителство, поне някаква надежда е, че ще е читав!
Преди години си купих такъв от ХААС60 (дилъра в Пловдив) за около 23лв без ДДС (по спомен).
Иначе имам 2 черни (за таблото), дето като ги боцнеш и веднага показват едни 100-110* С :lol: Те бяха по 6лв/парчето :screwy
Ама от друг магазин ;)

stenli000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stenli000 » Нед 27 ное 2011 14:15

Благодаря за отговора колега,да с вакумно делко съм,и аз мисля да пробвам с нов датчик дано случа на читав.

stenli000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stenli000 » Вто 29 ное 2011 15:43

Здравейте колеги,както ме посъветвахте купих чисто нов датчик сложих го вечерта и на сутринта пробвах запалването но нямаше никаква промяна. Ако имате други идеи моля да ги споделите с мен. Предварително ви благодаря.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Съб 03 дек 2011 18:47

ами пробвай с тези неща които при авариен режим се изключват.Това ми хрумна от предния пост.Иначе такъв проблем съм имал и от клапана за газта.Трябва да пробваш един два дена да караш на бензин при затворен винтил на бутилката/спряна газ/.Ако почне да пали най вероятно е клапана на изпаритела,най невероятно е компа да се бърка.....

Потребителски аватар
vladaeca
Автомобил: VW Passat B5 4Motion
Двигател: ADR 98
Контакти:

Мнениеот vladaeca » Вто 13 дек 2011 20:42

Колега трябва да се изчисти грешката след смяната на дефектиралия датчик.
Изключи акумулаторут за 30минути и след това всичко трябва да е ОК.

stenli000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stenli000 » Пон 02 яну 2012 16:52

За много години колеги,днес ми остана време да се занимавам с колата.Направих както каза колегата изчистих грешките на компа сложих нов датчик но без промяна в запалването.Но забелязах нещо странно в кабелите на буксата опитах се да го снимам,дано се вижда, ще съм благодарен ако някои може да каже какво точно е това,и защо е сложено? помагайте колеги.
Прикачени файлове
P020112_16.420001.JPG
P020112_16.420001.JPG (42.56 KиБ) Видяна 766 пъти

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 02 яну 2012 17:43

Това е обикновен резистор. Явно проблема ти не е от вчера и някой се е опитал да го разреши като е вързал резистор паралелно (поне от снимката ми изглежда, че е паралелно) на датчика.
Подобно побългаряване се прави да се излъже компа, че двигателя е по-студен отколкото му казва датчика, само, че резистора трябва да се върже последователно, а не паралелно на датчика. При такова свързване компютъра си мисли, че двигателя е топъл и подава малко гориво за бедна смес - затова не пали.
Махни резистора и пробвай без него дали ще запали. Ако не запали пиши пак тука да ти обясним как да я побългариш така, че да пали.
Какви цветове са пръстенчетата на резистора, че не се вижда добре на снимката? Първото май е оранжево, второто не се вижда, третото е червено, второто какъв цвят е?

stenli000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stenli000 » Пон 02 яну 2012 18:45

Благодаря за отговора,средния пръстен е черен.Утре ще пробвам със съвета който ми даде,че сега е тъмно и ще пиша какво е станало.

stenli000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stenli000 » Пон 02 яну 2012 20:03

Благодаря на колегата ktamen posting.php?mode=reply&f=6&t=298350#.Проблема с паленето решен,преди малко махнах резистора,колата запали от раз със стабилни обороти.Дано да няма други проблеми.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Вто 03 яну 2012 4:22

Аз карам с такъв резистор около 120 ома вързан ПАРАЛЕЛНО на датчика, целта е стабилизирането на прекалено ниските обороти на празен ход. Няма проблем с паленето на бензин.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 03 яну 2012 8:59

Датчика е обикновен термистор (10кОм в повечето случаи), ако го шунтираш със 120ома компютъра май ще си помисли, че температурата на двигателя е 300градуса.
Колко ома е твоя термистор, едва ли е 10кОма?

Върни се в “Passat”