проблем с пасат б3 загрява

Техническа и сервизна информация за Passat
atk9020
Автомобил:
Двигател:

проблем с пасат б3 загрява

Мнениеот atk9020 » Пет 02 дек 2011 19:30

Здравейте колеги имам проблем с пасат б3 1.8 90 к.с.Смених три термостата два френски и сега сложих BEHR ,проблема пак го има колата в задръствания държи 88-90 градуса, а по магистралата 95 смених радиатора,капачката течове няма,ако някой може да даде съвет.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Re: проблем с пасат б3 загрява

Мнениеот vit_autosofia » Съб 03 дек 2011 6:37

Въздухозаборника на радиатора здрав ли е?
Ножа на бронята в какво състояние е?

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Съб 03 дек 2011 8:30

мен повече ме клони към мисълта че датчика за темп. на фланеца на главата му прави номера.От него уреда в купето черпи инфо и показва.Може и да лъже :gruebel ..изхвърля ли вода(антифриз)?

atk9020
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atk9020 » Съб 03 дек 2011 8:45

колега освем да пробвам с нов датчик ,но когато карам извън града когато почне да вдига стрелката и стигне 95 градуса спирам и пипам долния маркуч студен си е .Не знам вие доволни ли сте от тия пасати аз имах преди това голф2 1.3 никакви ядове
въздуховода е нов,радиатора и той,може ли да е от водната помпа

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Съб 03 дек 2011 9:38

atk9020 написа:проблема пак го има колата в задръствания държи 88-90 градуса, а по магистралата 95

Идеална температура!
Ти какво искаш, 40-50 градуса ли?

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Съб 03 дек 2011 10:53

ARusev написа:
atk9020 написа:проблема пак го има колата в задръствания държи 88-90 градуса, а по магистралата 95

Идеална температура!
Ти какво искаш, 40-50 градуса ли?

:да:
И аз не разбрах колегата какво толкова го притеснява 88-90 ... напълно нормално е.

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Съб 03 дек 2011 11:15

по принцип тези темп. са нормални наистина...но 95 градуса на магистралата незнам малко ме озадъчава...то зависи с колко караш де...ако е с 180, 95 градуса е нормално.но оптималната работна темп. мисля, че беше 90 градуса

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Съб 03 дек 2011 12:37

след смяна на термостат и моята почна да държи 95гр.След време се оправ на 90,след още време ще почне на 70 и т.н. :P

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Съб 03 дек 2011 17:06

atk9020 написа:колега освем да пробвам с нов датчик ,но когато карам извън града когато почне да вдига стрелката и стигне 95 градуса спирам и пипам долния маркуч студен си е .Не знам вие доволни ли сте от тия пасати аз имах преди това голф2 1.3 никакви ядове
въздуховода е нов,радиатора и той,може ли да е от водната помпа

ами, ако слагаш термостата обратно? при мен така беше. и нещо друго, перка не се ли включва при тези 95 градуса?

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Съб 03 дек 2011 18:16

е то извънграда няма нищо общо с града.Реално когато се поотвори термостата на извънградско и особено зимата водата се охлажда от въздушната струя,аз също съм го имал това преживяване.Термостата отваря и веднага затваря и така.На -15 градуса съм карал 200 километра,стрелката си седеше на 95.Представет си всъщност за радиатора тази температура как се е удвоила от самото движение.Лятото при извънградско си държи 90,но тогава и самата въздушна струя е топла и когато отвори термостата си остава отворен за да може да охлажда.В градско е същата работа,няма движение на автомобила-от там няма иохлаждане на радиатора,големия кръг е отворен и това също не може да компенсира и се включва и вентилатора.Не напразно датчика за вентилатора е на радиатора а този за таблото е на двигатела.На практика няма как да се включи вентилатор при положение,че водата в радиатора не е на същите градуси като в двигатела,защото както вече казах тя се охлажда от самосебеси.Вентилатора всъщност замества насрещния вятър. :) А именно поради това самото охлаждане се извършва от термостата при дълъг път...и студено време.
Ако е водна помпа първо ще го разбереш по парното,в много случаи духа студено вместо топло именно поради износена водна помпа.

Потребителски аватар
vladkant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladkant » Нед 04 дек 2011 9:46

Колегата спомена че долният маркуч е студен, сигурен ли си че при поставянето на термостата не си го заклинил някак, и сега да не може да отвори....?
А това че по магистралата не ти спада темп. не е на добре...
Карах пасат на приятел с проблеми в охлаждането по магистралата до Бургас температурата падаше до 80гр.
в задръстванията докато излезна от София 2 спирах да доливам вода щото изхвърляше.
Ако е водна помпа, според мен ще прегрее доста бързо и температурата ще е над 95.

П.П.Като се замисля, май няма как да се заклини....може да е дефектирал...

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Нед 04 дек 2011 10:43

колега vladkant,дефектирал термостат в града ще прави проблем,не на магистралата.На колегата просто всичко му е наред от към термостат.Сигурен съм,че този проблем го има само в студено време,в топло всичко е наред.Моят Б4 се държи по същия начин.Имаме и Б3,там на дълъг път повече от 70 не вдига-термостата си е тръгнал-докато в града и държи 90.В предния си пост съм описал как се получава този проблем,нека колегата не се притеснява а да си кара.Не изхвърля ли вода,вкючва ли се перката/в града/всичко е наред.

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Нед 04 дек 2011 13:30

колега zlatina, термостата отваря някъде около 85 градуса, при температура 95 градуса долния маркуч трябва да е топъл горе долу колкото горния. ако искаш карай лято карай зиме на толкова трябва да започне да отваря. колата и зиме и лято на дълъг път трябва да поддържа 90 градуса.

Последна промяна от lacezarasia на Нед 04 дек 2011 13:37, променено общо 1 път.

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Нед 04 дек 2011 13:35

когато термостата се постави обратно му трябват около 10 градуса по-висока температура за да започне да отваря. причината е че топлата вода не достига директно до клапана и му трябва време да се загрее. точно за това мисля, че може да е станала грешка при монтажа на т-та.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Нед 04 дек 2011 16:07

Според мен
atk9020 написа: в задръствания държи 88-90 градуса, а по магистралата 95
е напълно нормално и е оптимална температура за работа на двигателя, та даже тези 88-90 градуса са малко за в града - трябва да са 90-95, но това е вече лигавене :lol: . По книга максималната мощност на двигателя може да се получи при температура 100 градуса. Зависи колко точни са показанията, но каквото и да правиш с изправни части други стойности няма да получиш. Ако искаш ще ти дам блокиращ термостат, който в града вдига над 100, а извънградско сваля до 60-70 и ще си "спокоен", но ще проплачеш за повишен разход и че ти мирише на прегоряла гума. Карай си с кеф и си свиркай! :wink:

Върни се в “Passat”