Volkswagen Passat B3 Разновидности ... ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Volkswagen Passat B3 Разновидности ... ?

Мнениеот b1z0na » Нед 25 дек 2011 19:54

Честита коледа на всички!!!
Може ли някой да ми обясни как стой въпроса с разновидностите на пасатите Б3 ( става въпрос за CL, GT и др.) И "спортната версия"(ако има такава) какви екстри има, с какъв салон е (тука ако може искам и снимки), двигател и др.
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ!!!
:beer :beer :beer
Изображение

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Volkswagen Passat B3 Разновидности ... ?

Мнениеот Ljubon » Нед 25 дек 2011 20:14

B3 Arriva

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Нед 25 дек 2011 20:37

Ljubon написа:B3 Arriva

А някакво инфо за арива ???

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 25 дек 2011 20:57

Това са степени на оборудване.
CL - comfort line - умерено оборудване, като екстри.
GТ - това е най-високото оборудване, което включва дори и брони в цвета на автомобила.
Ariva - това са последните екземпляри на този модел. До колкото помня са правени специално за италианския пазар и са с повечко екстри. Това съм го чел преди години тук, ама не знам къде точно.

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Нед 25 дек 2011 21:15

А някой може ли да постне снимка на GT обзавеждането, че не съм сигурен в тия снимки в гоогле (незнам дали някой не си е добавил или взел нещо от салона)??? :beer :beer :beer

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 25 дек 2011 22:20

Малко е относително,аз съм с клас GL и съм пълен със заводски екстри - ABS,климатроник,4 ел. стъкла,хидравлика,брони в цвета на колата,6 говорителя в купето и т.н. Същевременно съм с най-тъпите възможни седалки стил табуретка (вече не де,ама заводски така беше).
Предният ми Пасат и той беше GL и имаше само хидравлика,шибидах и плюшен салон (пак от неудобния тип седалки,простите,ама плюшени),както и броните му пак бяха в цвета на колата.
При Арива има две различни неща - огледалата са в цвета на колата и ръчната е кожена :)
При GT се слагат по-сериозните мотори и за другите екстри зависи.Случва се да има GT само с готиния салон (плитко рекаро) и хидравлика,без ел. стъкла или огледала или нещо повече.
В същото време се случва да има GT с какви ли не екстри - ел. стъкла,огледала,хидравлика,кожен салон,климатици/климатроници,какво ли не...
Общо взето то и тогава е било като сега - с каквото си поръчаш колата,с такова излиза от завода.Дали ще е CL,GL ,GT и т.н.,определя двигателя и някои пакети от екстри.
Примерно CL е най-простия вариант, който е базов - мотор примерно 1.8 моно или нещо такова,хидравлика (не при всички модификации дори) и обикновено няма повече :)
При GL, мотора може да е същия или по-голям,като екстри може да има хидравлика (виждал съм и GL без хидравлика) и още нещо (да кажеш плюшен салон и или шибидах) или още много неща,както сегашния ми Пасат (една торба неща :) ).
При GT няма толкова сериозно наблюдения вече :)
:beer

damian d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damian d » Нед 25 дек 2011 22:24

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Нед 25 дек 2011 22:30

А снимки на по богатите салони може ли ... ???
Синхрото винаги ли е с много екстри и Г60 или ВР6 ??? :beer

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Нед 25 дек 2011 22:39

Изображение

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Нед 25 дек 2011 22:56

Namesata написа:Изображение

:063: ... ако всичко на тази снимка е оригинално на колата аз съм багер :Mr Green Fun ...
Извинявай!!! Просто не се сдържах ... Имах предвид на оригиналния салон, защото събирам информация за пасатите (Б3), понеже ми изпада един на далавера, но е доста старичък и няма нищо по него само централно ... И да сметна горе долу колко ше ми стъпи, да го направя както искам ... :beer

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 25 дек 2011 23:02

В3та ми е изпълнение GT SYNCRO G60 91г.
Купето е с широките лайстни, но те и брониите не са в цвета на колата .
Като екстри, 4ел. стъкла, ел. огледала +подгр. ,подгр. на пръскалките на чистачките, климатик,чуп.волан,фарчета за мъгла,ел. рег.на фаровете,доп.плафони отзад MFA,EDS на предният мост...
От GT до GT има разлики в оборудването, като някой разполагат с подгр- на седалки, кожен салон, шибидах ...климатроник ..

В4та ми е синхро също, но е CL вариант 11.96г, нейното оборудване е:
ПРЕДНИ ел.стъкла,огледалата не са ел.както и нямат подгр. ,предните пръскалки на чистачките също не са ел., MFA,чупещ волан,климаник,отзад с 2бр по-млко плафони,ABSа е 4канален, но няма ЕDS, външните лайстни не са в цвета на купето,
Допълнително съм монтирал ключ за фаровете с всички положения+вкл отделно на фарчета за мъгла и усилен габарит, както и реглаж на фаровете(ориг.нямаха и машинки на самите фарове) и доп.поставени фарчета ,но инстлация си имаше оригинална.
Седалките бяха като табуретки....затова ги взех от Г60то(което още се чудя дали да стягам или не)

ето снимки на Рекарото от В3та, изв.се за лошите снимки, а вече са и оправени напълно и много качествено :D
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Нед 25 дек 2011 23:07

Изображение
Изображение
Изображение

eто и от този индивид ,произведен за американския пазар (по мои спомени eusa :lol: )
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

едно доста богато табло откъм warning lamps mhihi
Изображение

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 25 дек 2011 23:50

b1z0na написа:... и няма нищо по него само централно ... да го направя както искам ... :beer

Да не е гол и бос и тепърва да го блъскаш с екстри?
Няма смисъл - по-добре вземи един с някакви екстри и да слагаш впоследствие по-малко(което изобщо е безсмислено действие според мен). За да получиш накрая продукт с инвестирани в него 3-4000лв с крайна пазарна цена от 1800лв.

Относно съкращението GLX предполагам, че това е най-богатото оборудване grande lux extra или нещо подобно.

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Пон 26 дек 2011 0:20

velinsl написа:
b1z0na написа:... и няма нищо по него само централно ... да го направя както искам ... :beer

Да не е гол и бос и тепърва да го блъскаш с екстри?
Няма смисъл - по-добре вземи един с някакви екстри и да слагаш впоследствие по-малко(което изобщо е безсмислено действие според мен). За да получиш накрая продукт с инвестирани в него 3-4000лв с крайна пазарна цена от 1800лв.

Относно съкращението GLX предполагам, че това е най-богатото оборудване grande lux extra или нещо подобно.

Няма да го правя с целта да го продам ... Относно GLX ... и на мен ми е интересно какво става около него ???

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 26 дек 2011 1:16

Aми за по-любознателните ( и знаещите немски mhihi )
http://www.youtube.com/watch?v=NdA_Y7Lh ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=xZ4ZK9LU ... plpp_video
http://www.youtube.com/watch?v=37_0Ss_c ... re=related

оп обърках! тук не казват за GLX ,но имаше подобен клип,в който говореха за GLX ,че е с повечко лукс вътре :Mr Green Fun

eто и един сайт,в който има информация за най-"големите" модели на пасат 35i http://www.passat.blauu.de/modellgeschichte/typb3.html

Върни се в “Passat”