Така четох теми,четох и нищо не прочетох...Имам 3 вапроса:
1.Решил да сложа антифриз HEPU червен G12 дават го за моята кола,мисля че е доста добър,ако не,кажете по добър.
2.В какво съотношение антифриз-вода да го сложа,понеже четох на места,че ако е повече концентрат не било добре за двигателя...
3.Искам да направя промивка на охладителната система обаче от другите теми не ми стана ясно как точно се прави на моя двигател,моля за кратко обяснение.
Благодаря предварително!
Пасат Б5 1.8т-Охладителна течност
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Re: Пасат Б5 1.8т-Охладителна течност
viewtopic.php?f=6&t=152303&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B0+%D0%BE%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0
Иначе за марката антифриз не мога да ти кажа за тази,която си посочил,но щом е Г12-няма ядове.
За протокола-аз сложих Феби.Разредих го 1:1 с дестилирана вода.Обикновенно на самото описание си има схема като го разредиш на какви градуси ще го докараш. 
Иначе за марката антифриз не мога да ти кажа за тази,която си посочил,но щом е Г12-няма ядове.

- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Благовест написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=152303&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B0+%D0%BE%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0
Иначе за марката антифриз не мога да ти кажа за тази,която си посочил,но щом е Г12-няма ядове.За протокола-аз сложих Феби.Разредих го 1:1 с дестилирана вода.Обикновенно на самото описание си има схема като го разредиш на какви градуси ще го докараш.
Колега тази тема сам я видял,обаче трябва ли да свалям термостата за да излезе антифриза от блока или има и друг начин,примерно на загрял двигател...
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Не е много кратко обяснено,ама аз съм такъв един,обяснителен по душа
Най-лесния начин е да откачиш маркучите от радиаторчето на парното (имаш хубав достъп до тях и не е добре да го пълниш с цялата мизерия от охл. с-ма на колата),да отвиеш и пробката на радиатора,за да изтече и от него всичко,което има (има пробка,ако радиатора е оригинален, достига се през предна лява решетчица долу в бронята,бе да сваляш нищо,много готина работа
).Колкото по-малко разглобяваш,толкова по-добре,защото после започва да тече като лейка
(твърде много пластмаса има по маркучите и по двигателя и не и е готино,да я човъркаш
).Аз го правя по този начин,като след това с вода от чешмата,се измива цялата система щателно.Водата е под налягане и избутва стария антифриз,както и ръжда и мизерия и е се учудиш какви неща живеят в охл. ти система
.Съответно дори така,блока няма как да се изпразни на 100% от водата в него (промива се,вътре постъва напълно нова вода,но после не може да се изпразни тотално от нея).След това си сглобяваш всичко,стягаш си пробката и понеже вътре е останала вода,наливаш 3.5Л концентрат (аз го бъркам за -27,което е 1:1 за повечето антифриз) и си доливаш още колкото вода е нужна,за да дойде на максимум в разширителния съд.Системата на В5 с 1.8 Т е около 7 или 7.5Л и 3.5Л антифриз са предостатъчно.Обезвъздушава си се самичка,поне в повечето случаи,иначе има писано доста как се прави.
Ако нямаш условия (чешма с маркуч),по сервизите не взимаме безбожни пари за тази работа (промивката на системата и смяната на антифриза е от 10 до 20лв според мизерията вътре,за повечето сервизи) и ще ти е доста по-бързо

Най-лесния начин е да откачиш маркучите от радиаторчето на парното (имаш хубав достъп до тях и не е добре да го пълниш с цялата мизерия от охл. с-ма на колата),да отвиеш и пробката на радиатора,за да изтече и от него всичко,което има (има пробка,ако радиатора е оригинален, достига се през предна лява решетчица долу в бронята,бе да сваляш нищо,много готина работа

Ако нямаш условия (чешма с маркуч),по сервизите не взимаме безбожни пари за тази работа (промивката на системата и смяната на антифриза е от 10 до 20лв според мизерията вътре,за повечето сервизи) и ще ти е доста по-бързо

- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Някой да ми препорача хубав червен антифриз?
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Някой да е слагал acdelco G12,някакви мнения за него?
- plambata13
- Автомобил: Passat B6 TDI
- Двигател:
В Еуратек има G12+
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз работя с IGAT от Евро07 и никак не е лош.Около 13лв е литър и половина G12 или G12+ и се разрежда 1:1 за -37 градуса. Ползвам го от години както на моята кола,така и на клиентски,никой не се е оплаквал.

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Vesislav_E написа:Някой да ми препорача хубав червен антифриз?
I.G.A.T.