Питане за вътрешен накрайник пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Питане за вътрешен накрайник пасат Б3

Мнениеот kr1s0 » Съб 14 яну 2012 0:38

Колеги взех си днес вътрешен накрайник от евро07 с уговорката да го сменя ако се наложи,защото имаше 2 размера за тези пасати с хидравлика.Единият е 370мм ,а другият 376.Двигателят е 1,8РП.Рейката ме попитаха каква ми е,но аз не знаех нищо друго освен,че е хидравлична.Взех този модел накрайник,който е за всички пасати без вр6,за вр6 пише,че е ZF рейката,а при този,който взех аз пише само ,че е за хидравлика :talk:
Някой от вас има ли възможност да провери какъв размер е предписан за моят пасат ,или някакъв сериен номер,който да сравня ? :beer
Благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за вътрешен накрайник пасат Б3

Мнениеот kr1s0 » Съб 14 яну 2012 15:55

След търсенето от мен разбрах,че има два модела хидравлики,които се слагат на тези пасати TRW и ZF.как мога да разбера колеги ,коя е моята хидравлика,защото не искам да разглобя всичко и да разбера,че трябва да сменявам накрайника :roll:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 14 яну 2012 16:15

Гледаш номера на рейката (вдигната кола,зад картера като гледаш на самата рейка....покрит с гнус,почистваш и четеш).Пише VW номер,пише производител (TRW или другите какви бяха...) и т.н.
По този номер еднозначно вадят какъв накрайник ти трябва.
А от Евро-то е най-лошото място,от което можеш да си купиш подобен чарк и не го стягай много,скоро ще го сменяш пак mhihi .Такива неща се сменят с оригиналните (Lemfiorder,TRW) или поне друга смислена марка (Moog не е сред тях,да не говорим за Birth) ама няма да отварям темата за марките,че ще стане страшно :)
А и още нещо - смени си маншоните на рейката или поне този,от коята страна пипащ,защото ако не е скъсан,вероятно ще се разпадне като го сваляш.Те не са скъпи и така и така го сваляш...Външния накрайник не се блъска с чука,има си скобичка за вадене от шенкела,за да не го претаковаш,ако искаш да го ползваш отново после разбира се,иначе все 1 :)
:beer

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Съб 14 яну 2012 17:47

Снимай рейката колкото можеш с фотоапарата ,постни снимката тук и аз ще ти кажа коя е рейката,но почти съм 100% сигурен че е TRW

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Съб 14 яну 2012 17:55

Мооg ми предлагаха за 40лв,но бях чел подобно мнение като твоето,zfa и казах,че няма смисъл да дам повече пари за същия чеп :lol:
Ще сляза утре да се завра под колата колкото мога с фотоапарата и парцал ,и ще действам eusa

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 14 яну 2012 23:48

А какво си взел в крайна сметка? :)
Аз от Moog никак не съм доволен...за неотговорни неща като биалетки и т.н.,да ама накрайници,шарнири - тцъ.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Съб 14 яну 2012 23:54

birth ... :Mr Green Fun ти съня ми взе сега,тоя бърт няма да ти казвам къде ми идва да си го скрия .. mhihi

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 15 яну 2012 0:11

2000км изкара при мен един кормилен накрайник ама външен,същата марка :)
Слагах на една кола тампони на носачите по желание на клиента,имаха подобен пробег и като дойде,нямаше и помен от гумата по тях,само металните втулки им седяха....проклел съм я тази марка...

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Нед 15 яну 2012 9:43

вчера видях,че и аз имам скъсан маншон на вътрешния накрайник на рейката...до сега не съм се сблъсквал с този чарк...та ми се струва,че ще имаме пререкания.Иначе каквото и да съм сменял по предницата...по някаква случайност само на Лемфьордер съм купувал чаркове...и за сега съм доволен

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 15 яну 2012 12:26

За мен най-добрите маншони са оригиналните или OMC .Изкрават най-много и са най-точни като размери.Тези маншони се сменят много гадно,защото ина една тръбичка под рейката (изравнява въздуха в двата маншона и тя не е закрепена и докато буташ единия,се измъква от другия.На мен ми се скъсват нервите,хем тези неща ги сменям на подемника :) (а едно време като лежах на земята, ми се искаше да бях умрял предния ден...)

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Нед 15 яну 2012 16:02

влизам с намерението да споделя,че и моят маншон е омаслен, и явно скъсан и какво да видя .. не съм сам :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
ето това ,което снимах от рейката,дано свърши работа.(изгърбих се,и нямам колена ,че бях в канал висок 1метър,а аз съм висок 2метра без малко mhihi )
Интересно инженерно режешение за мен беше свинската опашка,която е била сложена в немско,защото от 2004 насам със сигурност не е сменявано нищо в тази област death
горе долу каква е цената на този маншон колега ?

по мои изчисления според някакви шано каталози из гугъл излиза като производител TRW на тази рейка.бъркам ли ? :roll:

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Нед 15 яну 2012 19:36

Рейката ти е TRW както си установил сам,а маншоните сам ги взимал по 7-8 лв бройката.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 16 яну 2012 7:12

Рейката е TRW-XTR USA
Потвърждавам.
Последно 12лв двата маншона марка SWAG миналата година.

Върни се в “Passat”