Не се заключва 5-та врата на Б4 комби

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Не се заключва 5-та врата на Б4 комби

Мнениеот pit » Пет 21 ное 2008 2:06

Здравейте, имам проблем с петата врата на комбито.Става дума за Пасат Б4 комби. Разглобих бравата?не ключалката в стопа/, в нея влиза един кабел, който дава явно някакъв импулс.Като заключа с централното, се мести само лоста който стига до ключалката в стопа, към металната брава има още един лост, който идва от ключалката,този лост не реагира изобщо.Може би този кабел който влиза в бравата командва лоста..нямам престава, как мога да разбера дали идва ток до него и дали работи това което е вътре?

Ако имате представа дали бравите и ключалките от Б3 и Б4 са взаимозаменяеми, да търся от Б3. Или да взема нови, има по 30 лв. ключалка, и 30 лв брава, незнам дали са читави обаче?

Мерси! :wink:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 21 ное 2008 2:15

Този кабел пуска лампата в багажника - поне на седана е така, не вярвам на комбито да е за друго. При отключване и заключване с централното е нормално да се движи само единия лост. Другия трябва да се движи когато натиснеш ключалката. Моя багажник се отваряше трудно - с рязко натискане. След като развих малко накрайника на лоста - този между ключалката и бравата, вече се отваря лесно :)

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пет 21 ное 2008 2:24

При затваряне на вратата,изобщо не се заключва..А наистина си прав, май с другия лост който е от ключалката до бравата при натискане на ключалката тя натиска лоста и се отваря самата брава.

Явно проблема е долу в заключващия механизъм? Утре ще видя и този кабел к'ви ги върши :lol:

Потребителски аватар
RS6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS6 » Пет 21 ное 2008 9:07

Колега най-вероятно проблема е в бравата, защото тя не блокира в затворено положение и капака се отваря. Иначе кабела както е казал колегата е за плафона - и на комбито и на седана. А лоста е вързан към ключалката и предава движението от бутона- при натискане да отблокира бравата и да се отваря капака. Относно B3 и B4, мисля че бравите са еднакви и принципът на работа е същият.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пет 21 ное 2008 10:21

RS6 написа:Колега най-вероятно проблема е в бравата, защото тя не блокира в затворено положение и капака се отваря. Иначе кабела както е казал колегата е за плафона - и на комбито и на седана. А лоста е вързан към ключалката и предава движението от бутона- при натискане да отблокира бравата и да се отваря капака. Относно B3 и B4, мисля че бравите са еднакви и принципът на работа е същият.

Ок колега, имаш лично, да се разберем ког аи къде :lol:

obieone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот obieone » Пет 28 ное 2008 11:38

За да действа централното на 5-та врата би трябвало първо да ти е отключена. Когато се заключи с ключа и централното после не действа върху нея. Аз имах проблем само, че с заключването на резервоара. Има една вакумна помпичка която мести това лостче за което говориш. При мен беше се скъсало едно маншонче и това пречеше да се създаде необходимия вакум за издърпване и отпускане на лостчето. Провери си маркучето с въздух да не ти е спукано някъде.

t.toshev
Автомобил:
Двигател:

Re: Не се заключва 5-та врата на Б4 комби

Мнениеот t.toshev » Съб 31 дек 2011 19:52

Колега от каде ти казаха такива тази цена на бравата,за 5-та врата за Б4,ще трябва да купувам,моята се е раздранчала и ми светва отворено като набия спирачки,а понякога и в завой. :beer

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 01 яну 2012 9:21

Това което си видял е за заводската аларма :wink:
Ако някой ти щурмува багажника да разбере че прави груба грешка.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Нед 01 яну 2012 22:52

Колеги а справяне с това да се задържи палеца в затворено положение има ли ? или да търся друга брава ? :roll:
всеки път трябва да натискам червената стрелкичка отстрани,обаче не всеки път се затваря.(повечето пъти се отваря с малко повечко дърпане,без натискане на копчето)

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пон 02 яну 2012 10:21

да попитам и аз,сменял съм ключчалката от зад на Б4 но не съм виждал нито червена стрелкичка,нито нещо за заводска аларма...бравите са еднакви с Б3 но ключалките са различни,едната е кръгла а другата четвъртита.Отделно май и принципа на действие е различен.При натискане при Б4 пластмасова част трие метално рамо и с времето пластмасата се износва.Металното рамо пък е захванато за лост който отваря вратата.Централното действа на заключването с същия лост.Просто го завърта в положение при което бутона не действа върху него.Ако имаш проблем с отварянето при натискане на копчето или при заключено централно,с ключа завърташ допълнително ключалката на дясно.Така пластмасата се завърта на допълнителен зъб,който при натискане отваря вратата действайки пак на рамото и лоста съответно.С това положенията на ключа и ключалката стават 3,но при 3-то аварийно отваряве ключа не може да се извади от ключалката...Всяко не действие на бутона означава износване на пластмасата вследвие триенето.Вредки случаи е възможно счупване на мталното рамо или разваляне на резбата на пластмасовия накрайник хванат за лоста.
Ако пък самата брава отказва да се заключва пробвай с регулиране на часта хваната за пода на багажника.Свремето може да е поддала на вътре от удрянето на ключалката.Тя е направена да може да се регулира,просто отвиваш с шестограм и издърпваш напред докато почне да се заключва механизма около нея....

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Вто 17 яну 2012 1:09

Да колега.това правих миналата година,но толкова ръжда има там,че ме е страх да напъвам,че ще откъртя палеца..Отгоре същото .. не знам как се държи още целия механизъм .. :lol:

Върни се в “Passat”