1. Имам странично биене при движение направо, появи се некакси отсамосебе си, въпроса ми е: може ли това да е от нещо различно от крива джанта/гума?
2. При преминаване през неравност имам чувството, че предният и задният мост са от две различни коли (аз разбира се стискам здраво волана, щото гледам да остана в предната част - по обесними причини), като че ли колата за момент излиза от направлението на движение и след т'ва след около три и половина затихващи колебателни полупериода (лево-десно-пак лево) се установява отново в желаната от мен посока, въпроса ми е това само задно окачване ли е, тампони на заден мост, амортесьори и прочее или има нещо 'гнило' и отпред?
3. Купих си втора ръка обслужен заден мост (тампони, лагери, накладки) и два живи амортесьора от един колега, но се въздържам от смяна, защото вероятно (100%) пружините ми са леш (обеснението е - две деца, куче и съпруга, може би не в тази последователност), спрасках се от четене за пружини и силно ми допадна ценово ($$) варианта с предни пружини от лада/жигула, но много бегло обяснено, въпроса ми e: в магазина за части за какъв модел ВАЗ пружини да поискам, и още, трябва ли да преправям нещо допълнително, за да ги 'вкарам', 'дето им е мястото (моля некой колега, който е извършил тая процедура да 'фърли некъ'в акъл).
Благодаря предварително и нека на всички Ви палят колите в тоя студ