Здравейте на всички,
нов съм във форума, от 1 седмица притежавам Passat 1.9 TDI, автомат. скоростна кутия. Търсих из интернет (и във форума) безуспешно какво означават позиции 3,2,1 на скоростната кутия. Моля за съвет.
Автоматична скоростна кутия B5 1.9TDI 1998
-
- Автомобил:
- Двигател:
- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
Re: Автоматична скоростна кутия B5 1.9TDI 1998
Скорости колега.В книжката пише градско да караш на 3,но аз мойта я карам само на D.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси много за отговора (нямам книжка
)

-
- Автомобил:
- Двигател:
Всяка една от позициите е максималната предавка, на която кутията превключва в съответния режим, т.е. на 2 си на първа- втора. Аз не ги ползвам, само на D карам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Горните мнения не че са грешни,но никой не си направи труда да ти каже точно как да използваш това.
Значи винаги караш на D ,когато се спускаш нещо планинско примерно,по-дълго спускане тогава слагаш на 3 примерно за да ти ограничи смяните максимум до трета и така да използваш мотора за спирачка,иначе ще си изпечеш накладките.За някакво градско спускане от 500метра не ти трябва,но за планинско имай го като идея това.
Значи винаги караш на D ,когато се спускаш нещо планинско примерно,по-дълго спускане тогава слагаш на 3 примерно за да ти ограничи смяните максимум до трета и така да използваш мотора за спирачка,иначе ще си изпечеш накладките.За някакво градско спускане от 500метра не ти трябва,но за планинско имай го като идея това.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вече е ясно, благодаря на всички за мненията