Проблем с Пасат Б4 Високи Обороти
- mladen_79
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с Пасат Б4 Високи Обороти
Здравейте колеги , от известно време имам порблем с моя пасат Б4 94 г. моноинжекцион , двигател 1.8 АБС. Проблема се състои в това , че от време на време както карам вдига оборотите 2000 - 3000 оборота, колата е с газова уредба прави ми този проблем и на газ и на бензин , както карам уж всичко е ноирмално и по някое време полудява и вдига оборотите след време сама се оправя сама, доста поизчетох тук в форума и реших да сваля моното, свалих го почистих го но пак същия проблем, имам ресет реле което трие грешките на компа така че изключвам проблема да е в ЕКУ - то , премерих и температурния датчик който е на тройника нормални са показанията, премерих и другия датчик който е на моното на 1 - ви и на 4 пин , като го меря на съпротивление не показва нищо, като меря на верига с мултицета показва 1621 но не пищи . Свалих и стъпковия мотор почистих го смазах го няма проблеми с него работи , та въпроса ми е какъв може да е проблема, възможно ли е да е от датчика вътре в моното и ако е от него има ли начин да го изолирам или незнам каквото там трябва да се направи, че е доста неприятно , особенно на градско каране , като спра на някой светофар и хората ме гледат странно , двигателя ръмжи здраво
. Ще съм много благодарен на отзовалите се , благодаря предварително !

Re: Проблем с Пасат Б4 Високи Обороти
Провери ли си маркучетата за въздуха ? Моята правеше същия номер и се оказа маркучето което прави вакум към въздушния филтър .
Дано съм бил от помощ .
Дано съм бил от помощ .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей! Лично мое мнение:
1.Махни си ресет релето от компа.
2.Закачи си колата на комп.диагностика - около 30 лв.струва,за да ти занулят грешките след като си свалял стъпковия мотор.
3.Проверка на центровката.
4.Реглаж на газовата.
5.Провери си филтъра на входящата газ и въздушния филтър.
6.Проверка на кабели, свещи, капачка и палец.
7.Проверка на целоста на всички входящи и изходящи вакууми към и от моното.
Това е общо взето,
А разхода ти какъв е?
Всъщност доста има тук и в раздела"Автогазови уредби" по този проблем с оборотите!
Според мен, оборотите се влияят единствено от грешна информация от компа!
2.Закачи си колата на комп.диагностика - около 30 лв.струва,за да ти занулят грешките след като си свалял стъпковия мотор.
4.Реглаж на газовата.
Това е общо взето,
А разхода ти какъв е?
Всъщност доста има тук и в раздела"Автогазови уредби" по този проблем с оборотите!
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Ръмжи ти точно от моторчето за празен ход. Аз ходих при клубен майстор, той го почисти и след 10-тина км пак същата работа, купих си ново и работата заспа
Отиди при някой с VAG-COM, моторчето записва грешка ако е в него проблема, иначе в офицялния сервиз даваше при мене грешка в потенциометъра на дроселовата клапа, понеже моторчето и въпросния потенциометър са свързани.
Ето някоя и друга тема: viewtopic.php?f=6&t=163382&hilit=%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%BE%D0%B2+%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80

Ето някоя и друга тема: viewtopic.php?f=6&t=163382&hilit=%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%BE%D0%B2+%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80
- mladen_79
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги благодаря ви за отговорите относно ВАГ- КОМ закачих го няма грешки всичко е 6 , направи ми впечатление обаче , че почва да ги прави тия работи като загрее, иначе на студено няма никакъв проблем и ей така както се шашка и се чудя какво да правя, сама се оправя тая пущина, вече щурясах с тая кола незнам какво да я правя ! 

- mladen_79
- Автомобил:
- Двигател:
Hristo Dimov написа:Здравей! Лично мое мнение:
4.Реглаж на газовата.
Това е общо взето,
А разхода ти какъв е?
Колега относно разхода на гориво нормален е , 10 - 11 на 100 км. газ, на бензин незнам защото я карам на газ , на бензин само паля докъто загрее, а относно махането на ресет релето , ако го махна става страшно почва да трупа грешки и като запаля на бензин е страшно.Само да поясня , че ресет релето е през ключ , в смисъл не ресетва постоянно компа , на 3 - 4 дни аз го ресетвам от ключето и така няма проблеми, иначе за вървене колата си върви прилично няма проблеми, единствено на безин от време на време забива моцуната като и подам газ , но след 1-2 сек. се отпушва и върви.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Младене, свършил ти е датчика за положението на дроселовата клапа
Временно можеш да го закрепиш, но ще е само временно.
Как- наскоро го превеждах
viewtopic.php?f=17&t=172454

Как- наскоро го превеждах

- mladen_79
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Младене, свършил ти е датчика за положението на дроселовата клапа![]()
Как- наскоро го превеждах![]()
Колега май ще се окажеш прав , сега нямам време да се занимавами да меря , но след 2 след 2 дни съм в отпуск и се захващам да я направя или поне ще опитам ако немога да се справя ще търся специалист. А само да попитам този датчик на каква цена може да се намери нов ориентировъчно , защото мисля че да си играя само след като временно ще отстраня проблема , няма смисъл най - добре да взема един нов и да си реша проблема, ще чакам да отговориш и мерси за съвета !

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
mladen_79 написа:Колега май ще се окажеш прав , сега нямам време да се занимавами да меря , но след 2 след 2 дни съм в отпуск и се захващам да я направя или поне ще опитам ако немога да се справя ще търся специалист. А само да попитам този датчик на каква цена може да се намери нов ориентировъчно , защото мисля че да си играя само след като временно ще отстраня проблема , няма смисъл най - добре да взема един нов и да си реша проблема, ще чакам да отговориш и мерси за съвета !
Имам съмнението, че нов само той не се продава, а върви с целия дросел, който е майка си и баща си (1400 кинта някъде май беше).
- mladen_79
- Автомобил:
- Двигател:
Ами ще проверя тогава как стоят нещата , но ако наистина цената е толкова висока , ще се търси някакъв друг изход, нека първо да го отворя и да видя дали наистина проблема е в него пък тогава вече ще му се чудякакво да правя !
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ако не намериш друг начин- свържи се с колегата от АУДИ-форума (ваското е дал линк)
viewtopic.php?f=17&t=158939&start=0
Може би, ако му дадеш твоята подложка- той е успее да я рециклира...
viewtopic.php?f=17&t=158939&start=0
Може би, ако му дадеш твоята подложка- той е успее да я рециклира...

Според мен не на 100% е виновен ТPSа.При мен го прави същия номер(ADZдвигател),
но го прави само на газ при температура над 50 градуса .
но го прави само на газ при температура над 50 градуса .
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Преди малко се свързах с човека където прави плочките за дебитомера.Каза че ще има към средата на декември,обаче номера на плочката да е 1 288 310 503 или 1 288 310 502. Не ми се иска да го разглобявам за да не разбъзикам нещо и да си остана до средата на декември без кола, затова може ли да се провери дали номера ми е като този по-горе.
На кои модели пасати се слагат плочки с тези номера 

- mladen_79
- Автомобил:
- Двигател:
ОК колеги мерси за информацията , ще потърся колегата от Ауди форума дано успее човека да ми помогне, а иначе днес си поиграх пак с моното, значи с паленето нямам никакъв проблем нито на газ нито на бензин покарах колата позагря, днес специално не е правила този номер, а забравих да спомена , че след като свалях моното и стъпковия мотор за да ги почистя не бях регулирал хода на стъпковия мотор. Днес направих това и за сега поне проби няма, но ще видим времето ще покаже , относно това дали колегата от Ауди форума , ако има резултат ще пиша тук в темата, защото съм сигурен че и други колеги са се сблъскали или скоро ще се сблъскат с моя проблем!
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
perro написа:Провери ли си маркучетата за въздуха ? Моята правеше същия номер и се оказа маркучето което прави вакум към въздушния филтър .
Дано съм бил от помощ .
И при мен маркучето беше извадено!