Passat 5.5 -1.6 или 2.0
-
- Автомобил:
- Двигател:
Passat 5.5 -1.6 или 2.0
Здравеите колеги, даите ми мнение за Пасат 5.5 бензинов двигател 1.6-101к.с. или 2.0-116к.с.-предимства и недостатъци .Не съм състезател, така , че не държа толкова на динамиката- ще се кара на газ ГИ.?Доколкото ми е извесно 2.0-116к.с.е по добрия вариант за това купе, но все пак не съм специалист и бих приел мненията ви.Благодаря Ви.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Passat 5.5 -1.6 или 2.0
1.6 го забрави просто, 2-ката става щом не си състезател но с ГИ-то ще почнат проблеми след време 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблеми !? , в смисъл???
-
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:1.6 го забрави просто, 2-ката става щом не си състезател но с ГИ-то ще почнат проблеми след време
И какви ще бъдат проблемите колега след време с газ, че не мога да се сетя

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Предимството на 1.6 е само в данъците и ГО. Ще има някой лев разлика. Щом си заделил пари за такава кола и си предвидил поставяне на ГИ предполагам няма да те съборят разликите, описани в първото изречение на поста ми. Твърдо за 2.0 

- kimb
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги този 2.0 нямаше ли го скоро в една тема и беше писано че е много калпав мотор , огромен разход на масло и тем подобни неща , доколкото си спомням колегите бяха направили препратка към ауди форума, че там бил по-разпространен.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Неее...
Говорим за различни двигатели
Този, за който се сещаш ти е 20V-мотора, 130 коня.
Колегата пита за 2.0, 8V мотор 115 (116) коня, дето имам странното чувство, че като Джилязо седи още от времето на моята кочинка

Говорим за различни двигатели

Този, за който се сещаш ти е 20V-мотора, 130 коня.
Колегата пита за 2.0, 8V мотор 115 (116) коня, дето имам странното чувство, че като Джилязо седи още от времето на моята кочинка

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега-модератор, явно е съ6тия мотор като твоя -кажи си мнението за надежност , консумация , подръжка??
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не съм на 100% сигурен, че няма разлики.
Дори бих казал, че със сигурност има някакво надграждане, но въпреки тази ми тема viewtopic.php?f=11&t=295909 самия факт, че се произвежда вече толкова години е достатъчен, за да замълча в знак на почит и приклонение!
Това е мотор, който трудно се чупи!
Относно динамиката - е, не е спортист-шампион на 'светофарни стартове', но определено е моя фаворит в категорията 'перфектния мотор за перфектната семейна кола' (пассат комби, разбира се!
)
Достатъчна мощност и достатъчен въртящ момент, за да се шофира комфортно и да те 'издърпа' при напечена ситуация дори и при планинско изпреварване.
Дори бих казал, че със сигурност има някакво надграждане, но въпреки тази ми тема viewtopic.php?f=11&t=295909 самия факт, че се произвежда вече толкова години е достатъчен, за да замълча в знак на почит и приклонение!

Това е мотор, който трудно се чупи!

Относно динамиката - е, не е спортист-шампион на 'светофарни стартове', но определено е моя фаворит в категорията 'перфектния мотор за перфектната семейна кола' (пассат комби, разбира се!

Достатъчна мощност и достатъчен въртящ момент, за да се шофира комфортно и да те 'издърпа' при напечена ситуация дори и при планинско изпреварване.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не мен лично мотора 2.0 ми харесва повече дори от мотора 1.8 АДР, 125 к.с.! За сравнение 2.0 въпреки, че е 115 к.с. има 172 нютона въртящ момент при 3500 оборота, а АДР-а има 168 нютона при същите обороти, въпреки, че е с 10 к.с. по-мощен! Това за мен е показателно 

- stefan4o
- Контакти:
По-високият въртящ момент се дължи на по-голямата кубатура
Както знаеш, мощността е функция на върт.момент и обороти. Концепцията на двата мотора е различна. Единият, сравнен с другия си е малко по-"бавнооборотен"(забележи пиковите стойности на върт.момент и макс. мощност къде са). Ако си човек, който държи на по-динамично каране на по-високи обороти, то 1.8 20В е по-подходящият мотор (да не говорим в комбинация с турбо) 

-
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:По-високият въртящ момент се дължи на по-голямата кубатура
Предполагам, че е това колега, но за мен това е добър мотор, който е разтоварен, не като новите на VW от 1.4 с турбо да се вадят 150 к.с. и 220 нютона въртящ момент

- stefan4o
- Контакти:
Относително е. Тая разтовареност в цитирания от теб смисъл оказва влияние на динамичните характеристики на колата, както и макс. й скорост (която пък е функция от мощност и челно съпротивление). В тоя смисъл не е грешно и да се каже "дефорсиран". Щото има и друг двигател 2.0, който е с повечко коне, но и с повечко клапани. Хондите какво им е? Не са "разтоварени", ама това не им пречи никак нито на разход нито на динамика.
И още - новите мотори 1.2, 1.4 с турбина надявам се знаеш кое ги е наложило в гамата на Фолксваген на мястото на 1.6, 1.8 атмосферните? Дискутирано е. Но накратко - еко норми, по-нисък разход на гориво, по-голямо КПД (от което произлиза и второто). Всички следствия и последствия от това ще ги усетим ние най-добре, понеже нашият автопарк е предимно от стари автомобили, на които тепърва им предстоят солените ремонти.
Та на темата: аз бих предпочел 2.0 115 к.с. пред 1.8 125к.с. само и единствено заради тежестта на купето на колата. Понеже стилът ми на шофиране е по-скоро ориентиран към "дефорсиран" или "разтоварен" двигател (т.е. не обичам да карам на обороти над 3500-4000)

И още - новите мотори 1.2, 1.4 с турбина надявам се знаеш кое ги е наложило в гамата на Фолксваген на мястото на 1.6, 1.8 атмосферните? Дискутирано е. Но накратко - еко норми, по-нисък разход на гориво, по-голямо КПД (от което произлиза и второто). Всички следствия и последствия от това ще ги усетим ние най-добре, понеже нашият автопарк е предимно от стари автомобили, на които тепърва им предстоят солените ремонти.

Та на темата: аз бих предпочел 2.0 115 к.с. пред 1.8 125к.с. само и единствено заради тежестта на купето на колата. Понеже стилът ми на шофиране е по-скоро ориентиран към "дефорсиран" или "разтоварен" двигател (т.е. не обичам да карам на обороти над 3500-4000)

-
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко което казваш е напълно вярно! Моето мнение обаче, е че голям мотор с по-малка мощност има по-голям пробег от тези "сешуари"! Да харчи повече, но според мен 1.4 мотор няма да ти направи пробег по-голям от 300-400 хиляди километра! Затова и съм заложил на по-голяма кубатура
Личен избор на всеки разбира се 

- stefan4o
- Контакти:
Ако си западноевропеец с добър социален и финансов статус, гарантирам ти с двете ръце и двата крака, че няма да мислиш така. Едва ли ще ти дреме, че колата няма да изкара 300 000км (щото е доста относително колко ще изкара дадена кола), щото ти още като й навиеш 150 - 200 000км вече няма да си й собственик, а ще я дадеш на някой като теб (реалното ти теб) да й се радва. Казано другояче - за всеки влак си има пътници 
За да си обясни някои необясними неща е редно човек да погледне и под друг ъгъл, различен от своя.

За да си обясни някои необясними неща е редно човек да погледне и под друг ъгъл, различен от своя.