B4 ABS мотор,лампата за темп. на охл.течност не свети

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ivo_kostov
Автомобил:
Двигател:

B4 ABS мотор,лампата за темп. на охл.течност не свети

Мнениеот ivo_kostov » Чет 24 ное 2011 19:05

Здравейте,моля за съвет и помощ ако някой е имал подобен проблем!
От известно време при даване на контакт червената лампичка която указва високата температура на охл. течност ту светва(примигва няколко пъти и угасва,което мисля е нормално)ту не,имам предвид,като дам на контакт и нищо,светват единствено червените лампи за налягане на маслото и тази за алтернатора.Веднъж заработва като дам на контакт,след това 5-6 пъти изобщо не ме отразява и сега напоследък изобщо вече не светва.Опитвах да я накарам да светне като дам на късо буксата на датчика на тройника или датчика за ниво в казанчето и нищо.В руските книги твърдят,че инфо-то от тия два датчика отива на реле 43 на 5-а позиция на таблото,такова реле нямам и никога не съм имал(колата е моя от 4 години и не е пипано там)Възможно ли е светодиода в таблото да е изгорял,те горят ли изобщо?
Кое е нещото което решава кога тая лампичка да мига(при ниско ниво)или да свети при прегряващ мотор??Моля ако някой има идея да сподели! :banghead:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: B4 ABS мотор,лампата за темп. на охл.течност не свети

Мнениеот pas1.8mi » Чет 24 ное 2011 19:57

За да я накараш да светне(индикацията), трябва при подаден "Контакт" да направиш късо в напр. буксата на разширителното казанче.След около 5-10 сек(не светва веднага!) трябва да започне да мига индикацията!За да не светне има няколко причини:повреден светодиод;спукана спойка на пина в таблото за точно тази индикация;прекъснат проводник от двигателния отсег(тънък син с жълта лента)...Аз също нямам реле на позиция 5,но индикацията работи!

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Пет 25 ное 2011 9:19

Аз залагам на лоша спойка на таблото. При мен светеше постоянно. По принцип тази лампа светва когато нивото на охладителната течност е по-ниско от допустимото. Евентуална студена спойка на куплунга на таблото /липса на контакт/ имитира ниско ниво на течността в казанчето и лампата свети. При мен се оправи с презапояване.
За да свети от време на време или изобщо да не свети, може би причината е лоша спойка на крачетата на светодиода на таблото.

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Пет 25 ное 2011 9:26

ivo_kostov написа:Здравейте,моля за съвет и помощ ако някой е имал подобен проблем!
От известно време при даване на контакт червената лампичка която указва високата температура на охл. течност ту светва(примигва няколко пъти и угасва,което мисля е нормално)ту не,имам предвид,като дам на контакт и нищо,светват единствено червените лампи за налягане на маслото и тази за алтернатора.Веднъж заработва като дам на контакт,след това 5-6 пъти изобщо не ме отразява и сега напоследък изобщо вече не светва.Опитвах да я накарам да светне като дам на късо буксата на датчика на тройника или датчика за ниво в казанчето и нищо.В руските книги твърдят,че инфо-то от тия два датчика отива на реле 43 на 5-а позиция на таблото,такова реле нямам и никога не съм имал(колата е моя от 4 години и не е пипано там)Възможно ли е светодиода в таблото да е изгорял,те горят ли изобщо?
Кое е нещото което решава кога тая лампичка да мига(при ниско ниво)или да свети при прегряващ мотор??Моля ако някой има идея да сподели! :banghead:

Б4 няма реле 43 за индикацията чел, си документация за Б3.Това даже не е реле а електроника поместена в кутия на реле.При Б4 е вградена в таблото-търси причината в него , спойки или изгорял диод, ако е заминало управлението на диода в таблото :screwy по-добре работещо табло втора ръка.

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Пет 25 ное 2011 9:32

pas1.8mi написа:За да я накараш да светне(индикацията), трябва при подаден "Контакт" да направиш късо в напр. буксата на разширителното казанче.След около 5-10 сек(не светва веднага!) трябва да започне да мига индикацията!За да не светне има няколко причини:повреден светодиод;спукана спойка на пина в таблото за точно тази индикация;прекъснат проводник от двигателния отсег(тънък син с жълта лента)...Аз също нямам реле на позиция 5,но индикацията работи!

А пък ти недей да пишеш глупости ептен ще объркаш човека.Съвсем друг е принципа на работа на лампата.Кви къси съединения на буксата говориш в казана нема поплавък а са два електрода потопени в антифриза има антифриз лампата не свети, сработва само известно време при подаване на контакт, няма антифриз електродите остават на сухо и лампата светва, а при прекъснат проводник както казваш лампата ще свети защото се губи веригата от таблото към антифриза.В самото табло е проблема.

Потребителски аватар
ivo_kostov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_kostov » Съб 26 ное 2011 17:57

Отлага се засега,днес 10 пъти палих,гасих,возих се насам-натам и лампата си светваше при всяко подаване на контакт,явно ще ме разиграва още известно време.Не смятам да я пипам преди да спре окончателно.Благодаря за мненията :beer

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пон 30 яну 2012 20:55

за да не отворя нова тема пиша и моя подобен проблем тук :roll:
та от както я имам колата (Б3 ААЗ) индикацията за охладителната течност не ми свети при контакт
онзи ден се качих на друг пасат пак б3 само , че беше със СБ ( 1.6тд 82к.с.) мотор и при него си свети при подаване на контакт :evil:
имате ли някакви идеи от какво може ? колата е 93 набор и е италиянка ако е от значение
Благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Вто 31 яну 2012 4:31

Някакви идеи ? :roll:

Върни се в “Passat”