Пасат Б6 1.9ТДИ - има ли различни модификации през годините?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
b60_460
Автомобил: Passat B6 1.9 TDI
Двигател: BXE 2006

Пасат Б6 1.9ТДИ - има ли различни модификации през годините?

Мнениеот b60_460 » Пет 03 фев 2012 2:25

Здравейте колеги.
Насочил съм се към закупването на Пасат Б6.Първоначално исках 2.0тди спорт , но след обстойно четене , ровене и консултации се отказах заради проблемните пиезо инжектори и ДПФ филтри и се пренасочих към доказалият се вече 1.9.Шири се мнението , че тези 105 кончета са малко за това купе , но хората притежаващи въпросната модификация твърдят , че им стигат.Както и да е - аз не съм състезател , а и ако много ми малеят смятам , че един чип ще оправи работата.Все още се колебая за някои неща и се допитвам до вас:
-този двигател само 1 модификация ли има (БКЦ мисля че беше)?
-двигателя търпи ли някакви промени през развитието си 2005-2008(тогава мисля е спрян)?
Задавам тези въпроси защото тук в ЮК от където ще си го докарам (работя тук и като свърша взимам кола и се прибирам) има прилично разнообразие и рзглеждайки обявите изпадам в дилемата : дали е по-добре да взема от първите години на производство 05/06 на по-малко километри(разбирайте около 150хил.) или от последните 07/08 но на повече километри(около 250хил.)Имайки в предвид , че ще търся кола от първи собственик , с пълна сервизна история и безупречен външен вид.Притеснява ме дали този двигател страда от някави детски болести в началото на живота на Б6 - известно ми е , че блока е стар и изпитан(преди имах Б5.5 АВФ 130-невероятен :bowdown ) но сигурно при Б6 има някакви промени - на пръв поглед вече е поставен напречно и е 105 коня , най-вероятно и други елементи са подменени.Ще съм ви благодарен ако изкажете компетентните си мнения :beer

Върни се в “Passat”