лампичката за маслото светва през 2-3 минути Б5 1998 1.8Т

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
grelly
Автомобил:
Двигател:

лампичката за маслото светва през 2-3 минути Б5 1998 1.8Т

Мнениеот grelly » Пет 05 авг 2011 17:01

здравейте ! моля за помощ , понеже лампичката ми за маслото свети почти постоянно , а най-дразнещото е пронизващият звук , който издава ( 3 последователни пиукания scare :shock ) имам колата от 3 години и от както я купих си е така. ходил съм по майстори , ел кон и т.н. , никакви грешки не откриват, а колата няма проблем с маслото , проверявал съм десетки пъти , и като цяло нямам никакви проблеми с нея , върви много добре, и предполагам , че проблема е в датчика . аз искам просто да изключа звуковата сигнализация , понеже вече се дразня изключително много. лампата светва , когато потеглям , или когато съм на висока предавка , примерно на 4-та с 60-70 км/ч , или когато превключа от 4-та на 3-та и намалям , или когато правя рязък завой. пасата е 1998 година 1.8Т. ако имате идея от къде е проблема или поне знаете как да спра звука ми пишете. лампичката не ми пречи , но пиукането е уникално дразнещо :horror: :screwy :banghead: благодаря предварително , колеги :да:

Владимир5
Автомобил:
Двигател:

Re: лампичката за маслото светва през 2-3 минути

Мнениеот Владимир5 » Пет 05 авг 2011 18:34

Колега,на мене така ми правеше при ниско ниво на спирачната течност,е и светваше правилната лампичка

botito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот botito » Пет 05 авг 2011 20:12

Щом казваш че си върви и няма проблеми с двигателя, защо просто не си смениш датчика?

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Мнениеот vladobo » Пет 05 авг 2011 20:20

Нещо по таблото? Буксите гледа ли на таблото?

Потребителски аватар
grelly
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grelly » Съб 06 авг 2011 19:59

нищо не съм гледал , но просто вече започна да го прави много често и е супер дразнещо. вече взех датчик , в понеделник ще го сменя , дано е от него, а ако не се оправи ще му спра звука . благодаря за коментарите колеги :да: :да:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 06 авг 2011 20:12

ако не е от датчик трябва да е маслена помпа и биелни лагери. ремонта е кам 400лв за частите и майсторлъка

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пон 08 авг 2011 10:06

провери си цедката в картера :wink:

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Пон 08 авг 2011 13:53

Колега, щом тези индикации прогресират във времето и зачестяват, причината може да се окаже и по сериозна а именно износени основни и биелни лагери.Според мен трябва да се замери налягането на маслото и ако е нормално, чак тогава да се сменят датчици.
Както е писал и колегата по горе, може да има замърсена цедка на смукателя на маслената помпа или пък проблем в самата помпа.

Потребителски аватар
grelly
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grelly » Чет 23 фев 2012 12:07

смених датчик отдавна , не е от него . между другото след като смених маслото преди няколко месеца ,спря да пищи , но сега след 2-3 хиляди километра като съм минал , пак започна. питах един майстор и той ми каза , че маслото може да е рядко , а е възможно и наистина да е маслената помпа. виждам , че сте ми писали и за картер и така нататък , но това всичко е свързано с отваряне на двигателя , а отвори ли се той става страшно май , някой ме съветват да не го отварям и да я карам щом върви , и аз не знам кво да правя , май ще я продавам... и без това за 3-те години за които я имам ми е изхарчила бензин за пари , за които можех да си купя още една таква кола...

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Re: лампичката за маслото светва през 2-3 минути Б5 1998 1.8Т

Мнениеот Rosenirs » Чет 23 фев 2012 21:18

Колега,провери си налягането на маслото.Не помня колко трябва да е но тук има доста писано за този двигател и точно за този проблем.Както са ти писали по горе задръстила се е цедката или най лошото което може да е да е заминала маслената помпа която е 100-тина лева.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 23 фев 2012 21:28

grelly написа:смених датчик отдавна , не е от него . между другото след като смених маслото преди няколко месеца ,спря да пищи , но сега след 2-3 хиляди километра като съм минал , пак започна. питах един майстор и той ми каза , че маслото може да е рядко , а е възможно и наистина да е маслената помпа. виждам , че сте ми писали и за картер и така нататък , но това всичко е свързано с отваряне на двигателя , а отвори ли се той става страшно май , някой ме съветват да не го отварям и да я карам щом върви , и аз не знам кво да правя , май ще я продавам... и без това за 3-те години за които я имам ми е изхарчила бензин за пари , за които можех да си купя още една таква кола...

Тия дето те съветват да караш, докато върви ако не дай Боже стане насред пътя да ти роди моторът, ги викни тях да те теглят или те да ти платят репатрака до най-близкия сервиз. Това са симптоми на проблем с мазителната система на колата и трябва да се разбере техният причинител. Като шунтираш звуковата сигнализация и лампата няма да направиш нищо. Замери налягане на маслото при стойности 2000 оборота примерно на загрял мотор и тогава ще стане ясно от какво естество е проблемацията. Направи го по-скоро, ако държиш да караш тази кола още дълго време.

prozzz
Автомобил:
Двигател:

Re: лампичката за маслото светва през 2-3 минути Б5 1998 1.8Т

Мнениеот prozzz » Пет 24 фев 2012 20:55

Моята е в сервиза точно зареди това въобще забрави да я караш , защото ще ''цъфне'' двигателя

Върни се в “Passat”