Разглобих таблото с надеждата да имам проблем със стабилизатора,но мисля,че беше достатъчно да премеря съпротивлението между крачето на стабилизатора и пластинките,които дефакто местят стрелката,което беше 0.нямаше окис там,където стабилизатора контактува или нещо нередно.другото,което ме кара да мисля,че не е той е това,че стрелката за температурата си ми работи перфектно.а тази за горивото понякога остава точно до първата бяла черта под резервата,а не паднала максимално до долу.
гледах по схеми на буксата на таблото пина ,който дава сигнал за нивото на горивото е номер 21.при контакт мерих по него няма никакво напрежение,но веднага ми изскочи в главата ,че може би мери съпротивление,но не можах да се сетя как да замеря това съпротивление ..

та въпроса ми е откъде може да имам проблем само като запаля с нивото на горивото колеги (или поне някакви насоки какво да проверя),защото тръгна ли по жичкаджии мисля,че толкова надълбоко няма да се гмуркат, а и се съмнявам ,че ще знаят повече за инсталациите от някои хора тук,които са стигали буквално до дълбините на тези коли..

Благодаря предварително !