Пасат В4 1.9 1Z 96 г. Счупена подгревна свещ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
tekyero_77
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1Z 96g.

Пасат В4 1.9 1Z 96 г. Счупена подгревна свещ

Мнениеот tekyero_77 » Съб 30 ное 2013 20:24

Здравейте, това ми е първото запитване в този форум. Пасата го имам от 2 месеца. Миналата седмица измих мотора с водоструйката и след запалване забелязах ,че от едната подгревна свещ изпуска налягане ( появяват се малки балончета под свещта). Днес реших да развия свеща! При опита тя се счупи точно преди резбата й. Досега съм се ровил за информация как се вадят скъсаните свещи. Един комплект за вадене е около 270 лв. , хубаво ама ги нямам тези пари. На сервизите нещо им нямам доверие за качествена работа, пък и никъде не прочетох колко струва реално вадене на счупена свещ ! Ориентирал съм се към разпробиване с нормални свредла , нарязване на резби и издърпване на старата свещ с приспособления изработени от стругар, на място ,като демонтирам горивните тръбички и дюзата. Също така аз съм от гр. Бургас и ще съм благодарен да препоръчате сервиз в който извършват такъв вид услуги от изпитан човек (от случайни монтьори много ме е страх)
Има ли хора ,който са правили подобно нещо и какво бихте ме посъветвали. Благодарен ще бъда ако ми покажете такава тема със снимки ,защото аз не успях да намеря, а ако всичко при мен мине успешно ще публикувам целият ремонт със снимките. Автомобила е Passat B4 96г. мотора е 1Z- 90к.с. Публикувам няколко снимки за по добра ориентация.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Благодаря предварително. Имам още няколко въпроса , но за тях ще питам в друга тема!

Последна промяна от vaskoto1 на Нед 01 дек 2013 10:14, променено общо 1 път.
Причина: грешен раздел за дизелови въпроси...

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат В4 1.9 1Z 96 г. Счупена подгревна свещ

Мнениеот angel1223 » Нед 01 дек 2013 8:45

Колега,отиваш в Комлука, преди бензиностанция Шел в посока М.Рудник има банка General Expres срещу нея има сервиз с големи двукрили железни врати. Търсиш Митко от Маринка, на 99% ще ти помогне, ако ли не ще те посъветва .

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат В4 1.9 1Z 96 г. Счупена подгревна свещ

Мнениеот enigma79 » Нед 01 дек 2013 10:11

Най добре послушай колегата но ако решиш сам аз бих направил нещо като секач с дължина колкото да го набия в свещта чрез него да развия свещта.Ако подадено от старата част,с малък секач може да я огънеш навътре леко към центъра на свещта.Отделно трябва да изкараш и дюзата с цел да не ти пречи и да почистиш цилиндъра след края на операцията :th_up

Върни се в “Passat”