Скъсан подкалник - питане?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Скъсан подкалник - питане?

Мнениеот Kentavar » Чет 30 ное 2006 16:12

Привет колеги. Пак съм аз с моите завъртяни питанки. Днес съм подготвил още една. Преди няколко седмици използвах възможността,каското да ми покрие няколко драскотини и ожулвания в един сервиз. За сега няма да казвам кой е!!! Но ако не си оравят бакийте по колата, ще ви го кажа, да не ходите там. Започна да ми се надига боята по предния капак още на 3 - тата седмица. :shock Но, питането ми е друго. Тези "юнаци", са ми счупили единия подкалник и зимата в солта не ми се мисли, какво ще се случи с металите дето влязат в контакт.....Та можете ли да ми кажете с какво мога да залепа подкалника. Има цепнатина около 15 см. Приемам всякакви съвети, за лепила, и начини на лепене... Още нещо, заслужва ли си да го лепя или да си търся друг подкалник? Имам затруднения в момента и не мога да си позволя излишни разходи, за това се опитвам да го залепя....Ма, защо трябваше да се стига до тук не знам. Баси, да си дадеш колата и после да трябва да доизкосуряваш недогледани и недомислени неща от еди кой си... Моля, помагайте!!! Извинявам се за тъпото питане, но за да не правя много опити и проби.... :oops:

Оправи си заглавието! Не си нов за да ти правя подобни забележки.
mod edit: Sunny

Последна промяна от Kentavar на Пет 01 дек 2006 9:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 30 ное 2006 16:36

За лепенето нямам идеи как да го направиш, но иначе не се притесняваи какво може да стане по ламарините. Пасата има такова покритие че ако няма нараняване по тях което да стига чак до ламарината нищо няма да и стане. Казвам го от опит защото моя Пасат го карам 4г и особенно отдолу нищо не е мръднало. Просто са им направили страшно покритие.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 30 ное 2006 16:38

:lol: Виждал ли си бате как се поправя купе на Трабант? С няколко парцалчета, обилно напоени с епоксидна смола! Даже и аз, като дилетант, се справих със задачата!
Макар, че в случая бих предложил битуумна хидроизолация за покриви. Онази, наплесканата с асвалт хартия, дето я слагат отгоре. Но не знам как се лепи. Предполагам, че се нагрява, за да се разтопи слоя асвалт.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Чет 30 ное 2006 16:41

radotom написа:Но не знам как се лепи. Предполагам, че се нагрява, за да се разтопи слоя асвалт.

Ако е същото, за което си мисля - лепи се с горелка

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Чет 30 ное 2006 17:05

Да, и аз така съм чувал, че ако не е наранена повърхността, няма страшно. Но, знам ли!!! Подкалника е от тънка пластмаса и всяко нагряване ще го скапе,особенно пък горелка....Ще помисля. Разчитам и на вашето мнение. Иначе ако река да сменявам, къде и колко пари??? Евентуално!!! Яд ме е. Влезеш за едно а после се видиш в чудо..... :evil:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 30 ное 2006 17:18

Затова не се завирай по сервизите за дреболии по външния вид. Все пак караме в София след една седмица пак ще е същата. А по въпроса за каското в техните сервизи претупват работата и замазват отгоре отгоре защото не им плащаш на ръка. Я поискай да отидеш при някой добър бояджия а те да ти осребрят фактурата да видиш какво ще ти кажат.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 30 ное 2006 19:09

колега, що не пробваш да обработиш повърхността със ситна шкурка, след това с обезмаслител и да го залепиш със студена лепенка за външна гума (ако се налага и с повече от една). мисля, че ще стане.

Потребителски аватар
Nikunata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikunata » Чет 30 ное 2006 19:38

Колега,много лесно ще го залепиш с поялник.Изчакаи поялника добре да се нагрее,виждал съм дори и брони да лепят по този начин.Успех!

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Чет 30 ное 2006 19:50

като сте мераклии за покрития за покриви нека кажа и аз : има една лента дебела около 2 мм която е с залепена една мазна хартия да не лепне и се нагрява с пистолет за горещ въздух при това без много да се унася човек....а отгоре е с алуминиево фолио и ако не го съдереш става направо непромокаемо покритие имам залепено едно - 20 метра върху термопанел - няма дъжд няма сняг.... за марката не мога да цитирам сега ако има интерес ще разкажа къде и как.... ( не я продавам аз да не си помислите че нещо си правя врътки )

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Пет 01 дек 2006 9:26

Оправи си заглавието! Не си нов за да ти правя подобни забележки.
mod edit: Sunny

Така по добре ли е, колега. Ако това е бил проблема, извинявай.
Благодаря на всички колеги за помоща. Ще опитам някой от съветите ви и ще пиша. Само да имам време. Живи и здрави и карайте внимателно... :lol:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 01 дек 2006 10:07

Kentavar написа:Така по добре ли е, колега. Ако това е бил проблема, извинявай

Целта на смисленото заглавие е следващия с подобен проблем да може да се ориентира при търсенето и да си реши проблема чрез вече дадените съвети, а не да пуска нова тема. Затова - ДА, по-добре е.

А по темата - защо не погледнеш все пак цената на нов пластмасов подкалник?
Върти ми се в главата една цифра от порядъка на 15-30 лв., което обезсмисля лепенето на стария.

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Пет 01 дек 2006 10:20

Целта на смисленото заглавие е следващия с подобен проблем да може да се ориентира при търсенето и да си реши проблема чрез вече дадените съвети, а не да пуска нова тема.

Така е, прав си. Извинявам се отново. Докато търсех подобни проблеми на моя ( за помпата ), във всичките 33 страници, темите дето не ми бяха ясни за какво става на въпрос ги пропусках, без да ги чета. Смисъла е ясен.

п.п. Можеш ли да ми кажеш, къде си видял такива цени. Да ме насочиш къде да питам. Да, ако нов е толкова си заслужава. АКо е повече, мисля, че не, особенно в моето положение. На една заплата сме в къщи, с дете и бебе - трудно е. За това повеечето пъти "се циганиме" и се занимаваме с подобни глупости, вместо да си купиме нови неща..... :roll: Ще съм ти благодарен за помощта. Благодаря предварително и сори йош иедан пат, друже. Немой да се косиш... :wink:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 01 дек 2006 10:41

Звъннах един телефон на първия магазин, който ми попадна и казаха 45 лв. 100% го има и по-евтино, а и ако пазаруваш с отстъпка от някъде, ще паднеш на 30-35.

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Пет 01 дек 2006 10:46

Благодаря ти колега. Ще се поразтърся. Не ползвам отстъпки никъде. От скоро съм в София и не познавам много хора. Иначе съм ти комшия по окръг... :wink: Благодаря още веднъж.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пет 01 дек 2006 10:51

Предполагам, някой от колегите в София ще помогнат.
Пусни си тема в купува и ще се обадят и търговците на авточасти!

Върни се в “Passat”