Искам да питам някой срещал ли следния проблем.
Когато отключвам автомобила с ключ проблем нямам. Ако обаче отворя вратата затворя, НЕЗАКЛЮЧВАМ шофьорската врата. След тази процедура няма отваряне единствено на шофьорската брава. Просто "изключва" бравата, дръжката се движи съвсем свободно без грам съпротивление. Останалите 3 се отварят спокойно.
Отварянето става след повторно заключване и отново отключване с ключ. След това бравата си работи все едно нищо не е било.
Няма дистанционно или аларма, има обаче някакъв сбъркан комфорт модул, но за него друг път ще питам.
Някой има ли идея какво може да е или отново трябва да сменям брава?
Проблема се появи в големия студ беше замръзнала вратата и понапънах малко повечко нищо фатално или аз поне так си мислех.
Брава на Б4
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Брава на Б4
до колкото разбирам от обясненията,проблема е в самата брава.Пружинка най-вероятно.Свали я огледай или направо я смени/отново??/
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Проблема е масов. Свали, почисти и смажи бравата. И така всяка есен всичките профилактично
Не ти движи точно палеца за откл/закл. в самата брава, а иначе бутона го бута централното нагоре-надолу
Не ти движи точно палеца за откл/закл. в самата брава, а иначе бутона го бута централното нагоре-надолу
- Iezekil
Но това ме накара да се замисля и се светнах,шофьорската врата се управлява двойно.Един път имаме механично натискане на заключването от ключа в ключалката и втори път имаме подаване на сигнал от микроджойстика в ключалката.Като електрическия сигнал изпреварва с малко механичниото въздействие.Странното е,че автора не е написал"падане на щифта на вратата-сиреч заключване".Едно е сигурно-вратата се заключва.Това че е написал повторно откл-закл. с ключа значи ли че не важи ако е от вътре с щифта?
Ако не се чува централното значи проблема е в самата брава.Дали ще се оправи или смени?Ами не знам вече.
Ако не се чува централното значи проблема е в самата брава.Дали ще се оправи или смени?Ами не знам вече.
- Iezekil
това същото случва ли се и като влезеш в колата,СИРЕЧ ОТКЛЮЧВАШ,ВЛИЗАШ,КОЛАТА СЕ ЗАКЛЮЧВА,дърпаш вътрешната дръжка и нищо,ббуташ щифта нагоре надоло да отключи-заключи и тогава с оправя?Или само от вън ги прави тези номера,а отвътре се отваря??Ако е така си провери първо дръжжката
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
И аз го имах този проблем.Решението е..... сложих си аларма с централно и готово.Вече не отключвам с ключа.
Iezekil написа:това същото случва ли се и като влезеш в колата,СИРЕЧ ОТКЛЮЧВАШ,ВЛИЗАШ,КОЛАТА СЕ ЗАКЛЮЧВА,дърпаш вътрешната дръжка и нищо,ббуташ щифта нагоре надоло да отключи-заключи и тогава с оправя?Или само от вън ги прави тези номера,а отвътре се отваря??Ако е така си провери първо дръжжката
Не. проблема е единсвено от вън. Заключа ли и да отключа после няма проблем. От вътре изобщо няма проблем. Скапани брави, да не кажа шиб@ни. И на другия имах проблем с тях.
- Iezekil
Все пак си провери дръжката,да не би нещо да се е изметнало по нея,или да се е счупило лостчето двураменното на самия патрон/или прехвърлило/ ,да не издърпва до края отключването и следствие действието на другия лост за отваряне-да пада или остава в неутрално положение.Трудно ми е да го обясня,но ако извадиш дръжката и пробваш същите манипулации с пръст/отключване и отваряне/ поне ще разбереш,дали проблема е в самата брава или в дръжката.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Така както чета ми се струва, че се получава така че при затварянето на вратата се заключва. Може би отвътре се отваря и на заключено (при доста автомобили е така, на пасата не съм пробвал
)
Моя съвет е да разглобиш, почистиш, смажиш ...
Ако не се опряви в най лошия случай - друга брава

Моя съвет е да разглобиш, почистиш, смажиш ...
Ако не се опряви в най лошия случай - друга брава

- Iezekil
при Пасата не е така,което всъщност ме навежда на мисълта за дръжка.Те са кекави външните доста.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Не е дръжката със сигурност защото тя прави едно и също движение без значение дали е отключено или заключено. Не е и лостчето за отваряне защото ако заседне в долно положение няма да може да си затвори вратата.
А дали се отваря отвътре като е заключена утре ще проверя
А дали се отваря отвътре като е заключена утре ще проверя

- 110afn
Аз имах подобен проблем, само че със задна врата , а беше ръчнато и копчето за неотваряне отвътре заради малкия, та ми хареса. Беше се извадила само от единия край осичката на тоя кривия хуй на дръжката дето натиска палеца на бравата. Получил се беше пренебрежимо малък луфт, който е достатъчен да неможе да натисне палеца. Отстрани на бравата, като махнеш пласмасовото капаче има едно болтче за реглаж, откъдето пак може да се обира луфт. Трябва да се пипне с камъче 5.5мм. С глухо ключе не става, щото е под смотан ъгъл. Абе въобще ФВ са ни догодили с тия дръжки, ел стъла, ЦЗ, гребени. Ама праим дреболии, а не двигатели, ск кутий и гнилочи
- Iezekil
не ме разбираш нещо...не говоря за лостчето което се натиска за да се отвори вратата.Говоря за двурожката,дето отключва и заключва.Ако тя се е завъртяла или счупила,не изтегля до край в горно положение лоста за отключване.Всички знаем,че не се ли осъществи механичното движение до край,самата машинка на централното изтегля чопа на обратно.Даже и да не го изтегля,вследствие отварянето и затварянето той може да пропадне обратно.Ако се чудите за другите врати,по някога те не се влияят механически от шофьорската,а понякога се влияят.
Същото ми се е случвало при смяна на такава дръжка с нова.Двурожката беше с по-къси рамена и като заключваше се прехвърляше едното рамо под лоста и после се връщаше трудно.С този пост не отхвърлям първия си за съмнение в бравата,но нищо не пречи да извади колегата дръжката да виси за 20 секунди,да бръкне с пръст и да заключи и отключи колата.Веднага ще проличи проблема на лице ли е или не.Тъкмо ще я погледне и ще я намести като я прибира.Щее щракна двурожката и ще кача снимка след малко
Същото ми се е случвало при смяна на такава дръжка с нова.Двурожката беше с по-къси рамена и като заключваше се прехвърляше едното рамо под лоста и после се връщаше трудно.С този пост не отхвърлям първия си за съмнение в бравата,но нищо не пречи да извади колегата дръжката да виси за 20 секунди,да бръкне с пръст и да заключи и отключи колата.Веднага ще проличи проблема на лице ли е или не.Тъкмо ще я погледне и ще я намести като я прибира.Щее щракна двурожката и ще кача снимка след малко
- 110afn
Ясно за какво говориш, но при Пасат ако е заключено не може да отвориш отвътре, а Велин отваря отвътре. Прав си ,че като се свали дръжката ще си проличи
А някой знае ли защо на задна дясна врата дръжката е с нормална резба, а предна дясна врата е с обратна резба? Поне при мен е така
А някой знае ли защо на задна дясна врата дръжката е с нормална резба, а предна дясна врата е с обратна резба? Поне при мен е така