Драскотини (паяжина)на предното стъкло Б3 92 г.
- Cockobg
- Автомобил:
- Двигател:
Драскотини (паяжина)на предното стъкло Б3 92 г.
Колеги виждам че има много дискутирани теми по въпроса,но не видях никой с мнение "аз оправих моето стъкло там" Та въпроса ми е следният,по стъклото имам паяжина която с годините се е получила и на предният собственик явно не му е пречила ,но мен ме кьорави яко..Няма драскотини(дълбоки)само паяжина,та бих иска да попитам някой знаели места където да поправят(пастирът или чистят)по някакъв начин това главоболие
..Има ли начин който да не опропасти видимостта на стъклото и ако някой е запознат да сподели място и цена ако му е възможно..Не искам да сменям цялото стъкло,защото това си е оригиналното,пък и не е счупено никъде..

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Драскотини (паяжина)на предното стъкло
Когато аз питах,за подобен проблем и то на няколко места,всички ми казаха едно и също - смяна.Деругите,които виждаш няма как да се оправят напълно и винаги ще остане част от тях.Също така има още един проблем,който много помага за ефекта с паяжините и не знам дали си го видял - стъклото е триплекс и средния пласт,който е найлонов,постепенно с годините става на много мънички точици,гъсто разположени една до друга и вечер се вижда като паяжина,както го описваш (същото е и при мен и денем не се виждат точиците,но като го гледаш с лупа и под ярка светлина,са си там и пречупват светлината във всякакви посоки).Сенниците,с които колегите си кичат колите лятото, много помагат за този ефект.Двете неща нямат оправия и аз съм мислил да сменям стъклото,ама точно,защото е оригинално,все не се захващам...

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Драскотини (паяжина)на предното стъкло
До сега няма открит лек във Форума за този неприятен и неизбежно естествен ход на захабяването на стъклата. Както каза и колегата преди мен, а и видно от няколкото теми, вкл. датиращи от около 2006 г.(спомням си такава на колегата Pavcho2 в Голф секцията), доказано ефективното решение е смяна с ново.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Драскотини (паяжина)на предното стъкло Б3 92 г.
Да,така е.За старата 7-ма серия на BMW дори си го дават,че на 10 години,направо се сменя,защото явно са приели,че за толкова време става негодно за нормално ползване и трябва да се подмени.
Иначе смяната е най-ефективното решение,ама ако се намери подходящо стъкло (ест. ново,защото 2-ра ръка е ясно,че ще е същото).На пазара е пълно с всякакви - китайски,които са криви,китайски,които дори не са триплекс (да не се случи да се счупи...), "европейски" т.е. турски в общия случай,които и те кривят образа понякога,защото не са равни....въобще никак не е лесно да се намери хубаво стъкло,да не говорим,че и при монтажа е доста сложно да случиш на кадърен майстор,който да не омаже цялата кола.Наскоро ми се наложи да сменям челното стъкло на колата на приятелката ми и на който и да се обадих да питам къде,всеки ми каза "недей там и там недей, и там недей,и там недей" и така поне за 10 сервиза...Накрая намерих познат на познат,който свърши добре работата
и стъклото засега е добре (но е минал месец...рано е да се каже).

Иначе смяната е най-ефективното решение,ама ако се намери подходящо стъкло (ест. ново,защото 2-ра ръка е ясно,че ще е същото).На пазара е пълно с всякакви - китайски,които са криви,китайски,които дори не са триплекс (да не се случи да се счупи...), "европейски" т.е. турски в общия случай,които и те кривят образа понякога,защото не са равни....въобще никак не е лесно да се намери хубаво стъкло,да не говорим,че и при монтажа е доста сложно да случиш на кадърен майстор,който да не омаже цялата кола.Наскоро ми се наложи да сменям челното стъкло на колата на приятелката ми и на който и да се обадих да питам къде,всеки ми каза "недей там и там недей, и там недей,и там недей" и така поне за 10 сервиза...Накрая намерих познат на познат,който свърши добре работата