Какво трябва да сменя Б4 от 5х100 -> 4x100
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Какво трябва да сменя Б4 от 5х100 -> 4x100
Колеги кажете ми какво трябва да сменя, за да може пасата (Б4) да стане от 5х100 на 4х100.Не искам да разпробивам главините, затова си мисля, че ако се сменят само те и дисковете ще се получи.Така ли е и ще има ли някакъв проблем със спирането?
Re: Какво трябва да сменя
Има и вариант с фланец или ти не искаш?
viewtopic.php?f=53&t=21925&start=30
Тема, която е за обратното на това, което искаш ти, но принципът е същият.
П.П. Защо искаш да минаваш на 4 болта?
viewtopic.php?f=53&t=21925&start=30
Тема, която е за обратното на това, което искаш ти, но принципът е същият.
П.П. Защо искаш да минаваш на 4 болта?
Последна промяна от sam_boha на Вто 28 фев 2012 13:09, променено общо 1 път.
- dimovip
сондирам мнения кой е по ефтиния вариант
dimovip написа:сондирам мнения кой е по ефтиния вариант
Фланецът ми се вижда по-лесният и по-евтин вероятно, а и най-нетрудоемък. Пък и си оставаш с 5-те дупки, ако решиш да се върнеш. Или пък ламаринени джанти (зимни) с 5 болта, лята джанта (лЕтни) с 4...
Получаваш и стойка като прит...

- dimovip
искам да мина на 4х100 защото имам едни добри джанти, и искам да си ги сложа.Доколкото разбирам от тук-там едни хубави фланци ще излязат около 300лв, което е доста.Получих и като вариант да се заварят дупките на джантите и да се разпробият на новия размер, но не ми допада.
Заради едни джанти не знам дали си заслужава, колега. Все пак по-големите спирачки и апарати са на главини с 5 дупки, в смисъл обратната конверсия (от 5 на 4) е регрес един вид...
Както си решиш. Мисълта ми е, че колкото и да те кефят джантите, по-евтино и с по-малко ядове ще си намериш джанти с 5 дупки, вместо да си правиш главини за джантите (изключение е, ако си намерил Porsche Fuchs
).
Както си решиш. Мисълта ми е, че колкото и да те кефят джантите, по-евтино и с по-малко ядове ще си намериш джанти с 5 дупки, вместо да си правиш главини за джантите (изключение е, ако си намерил Porsche Fuchs