Драскотини (паяжина)на предното стъкло Б3 92 г.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Cockobg
Автомобил:
Двигател:

Драскотини (паяжина)на предното стъкло Б3 92 г.

Мнениеот Cockobg » Чет 01 мар 2012 20:14

Колеги виждам че има много дискутирани теми по въпроса,но не видях никой с мнение "аз оправих моето стъкло там" Та въпроса ми е следният,по стъклото имам паяжина която с годините се е получила и на предният собственик явно не му е пречила ,но мен ме кьорави яко..Няма драскотини(дълбоки)само паяжина,та бих иска да попитам някой знаели места където да поправят(пастирът или чистят)по някакъв начин това главоболие :banghead: ..Има ли начин който да не опропасти видимостта на стъклото и ако някой е запознат да сподели място и цена ако му е възможно..Не искам да сменям цялото стъкло,защото това си е оригиналното,пък и не е счупено никъде..

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Драскотини (паяжина)на предното стъкло

Мнениеот zfa159 » Чет 01 мар 2012 20:48

Когато аз питах,за подобен проблем и то на няколко места,всички ми казаха едно и също - смяна.Деругите,които виждаш няма как да се оправят напълно и винаги ще остане част от тях.Също така има още един проблем,който много помага за ефекта с паяжините и не знам дали си го видял - стъклото е триплекс и средния пласт,който е найлонов,постепенно с годините става на много мънички точици,гъсто разположени една до друга и вечер се вижда като паяжина,както го описваш (същото е и при мен и денем не се виждат точиците,но като го гледаш с лупа и под ярка светлина,са си там и пречупват светлината във всякакви посоки).Сенниците,с които колегите си кичат колите лятото, много помагат за този ефект.Двете неща нямат оправия и аз съм мислил да сменям стъклото,ама точно,защото е оригинално,все не се захващам...
:beer

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Драскотини (паяжина)на предното стъкло

Мнениеот Dpop » Чет 01 мар 2012 22:33

До сега няма открит лек във Форума за този неприятен и неизбежно естествен ход на захабяването на стъклата. Както каза и колегата преди мен, а и видно от няколкото теми, вкл. датиращи от около 2006 г.(спомням си такава на колегата Pavcho2 в Голф секцията), доказано ефективното решение е смяна с ново.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Драскотини (паяжина)на предното стъкло Б3 92 г.

Мнениеот zfa159 » Пет 02 мар 2012 9:05

Да,така е.За старата 7-ма серия на BMW дори си го дават,че на 10 години,направо се сменя,защото явно са приели,че за толкова време става негодно за нормално ползване и трябва да се подмени.
Иначе смяната е най-ефективното решение,ама ако се намери подходящо стъкло (ест. ново,защото 2-ра ръка е ясно,че ще е същото).На пазара е пълно с всякакви - китайски,които са криви,китайски,които дори не са триплекс (да не се случи да се счупи...), "европейски" т.е. турски в общия случай,които и те кривят образа понякога,защото не са равни....въобще никак не е лесно да се намери хубаво стъкло,да не говорим,че и при монтажа е доста сложно да случиш на кадърен майстор,който да не омаже цялата кола.Наскоро ми се наложи да сменям челното стъкло на колата на приятелката ми и на който и да се обадих да питам къде,всеки ми каза "недей там и там недей, и там недей,и там недей" и така поне за 10 сервиза...Накрая намерих познат на познат,който свърши добре работата :bowdown и стъклото засега е добре (но е минал месец...рано е да се каже).
:beer

Върни се в “Passat”