Промяна на ел-инсталацията на фаровете Б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
rumenski
Автомобил: 2002 Passat B5.5
Двигател: 1.8T 170hp AWM

Промяна на ел-инсталацията на фаровете Б5.5

Мнениеот rumenski » Пон 20 фев 2012 1:05

Здравейте,

Пасата ми като са го правили в Германия са му направили някои модификации по ел. инсталацията, за да отговаря на USA стандарт, но това на мен не ми харесва, защото всеки път още като сложа на контакт и автоматически ми се включват габаритите. Няма как да ги изключа, освен ако не вдигна ръчната спирачка. Като запаля колата вече мога да си превклюавам м/у къси и дълги, но ако изключа фаровете, то габаритите пак си работят. Искам да мога да си контролирам габаритите сам - да ги включвам и изключвам от ключа за фаровете. Има ли някакъв начин по който това може да се направи и какъв е той, ако да?

Още искам да попитам дали на тази кола може да ѝ се сложат ксенонови фарове? Каква е разлиакта между angel eyes и devil eyes? Трябва ли да се поставят някакви регулатори на напрежението преди да се сложат ксенонки и прочее? Главната причина да искам да сменя фаровете не е защото ми се дават пари или щото съм някакъв луд маниак, ами просто защото тук колите нямат светлини! Те просто НЯМАТ такива. Нищичко не светят. Отново това е някакъв тъп стандарт от Щатско, който само затъпява нещата до безбожие. Предполагам, че е нещо в рефлекторите, защото фаровете тук почти не осветяват. Светят много малко напред - около 5-6 метра (на дълги) и най-много 50см извън всеки край на колата по ширина. И не е проблем на моята кола или неправилна регулация, защото всички коли тук са така... Ако има някой запознат, моля за малко ум по темата.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: Промяна на ел-инсталацията на фаровете Б5.5

Мнениеот dancing_niki » Пет 24 фев 2012 12:49

Европейски фарове от ebay, евентуално малко промяна на пиновете на буксите ако не съвпаднат позициите им. Дневните светлини май можеше през диагностиката да се изключат, но не съм сигурен. Ето друго решение на проблема: http://home.comcast.net/~slashpub/drl/DisablingDRL.pdf Незнам доколко е законно това в щатите обаче. Относно насочването на фаровете... почти на 100% е от него понеже им е такъв стандарта. Не мога да кажа дали вътре механизма за регулиране е по-различен от европейския, но ако не е, то просто може да си повдигнеш фаровете и ако и тогава не стане отиваш на варянта ebay.

Потребителски аватар
rumenski
Автомобил: 2002 Passat B5.5
Двигател: 1.8T 170hp AWM

Мнениеот rumenski » Пет 24 фев 2012 21:11

Здравей колега,

Харесах ето това в ebay: http://viewitem.eim.ebay.eu/VW-Passat-1 ... 20222/item
Дали обаче са стъклени, защото говорих тук с един приятел и той каза, че не светели тук фаровете, защото били пластмасови, а в България били стъклени. Не знам доколко това е така, но да попитам за всеки случай.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 27 фев 2012 22:56

От други марки освен оригинални фарове не разбирам, защото не ми се е налагало. В България тези фарове също са пластмасови, а при вас не светят понеже стандарта е фара да се забива след еди колко си метра от автомобила в земята.

Върни се в “Passat”