Прекъсване и неравномерна работа на безин, на газ ОК-Решен :

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
titiotdira
Автомобил:
Двигател:

Прекъсване и неравномерна работа на безин, на газ ОК-Решен :

Мнениеот titiotdira » Чет 23 ное 2006 11:02

Здравйте колеги,
Имам следния проблем с Pasat 1996г(с решетката отпред) моноинжекцион(бензин-газ). От известно времe работи нормално на газ. На бензин е мъка:
като е студен двигателя няма никакви ниски обороти - на празен ход направо си гасне, както подавам газ не мога да вдигна оборотите ако не "помпя" с педала на газта, ако натискам постоянно газта оборотите са неравномерни все едно че прекъсва подаването на бензин!?
Сложих добавка за почистване на инжекциона - няма особен ефект. :(
Може и да си въобразявам но това май започна след като сипах бензин. Може ли да е от кофти гориво.
Приемам всякакви съвети и препоръки.
Благодря предварително!

Последна промяна от titiotdira на Вто 28 ное 2006 16:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 23 ное 2006 11:36

Абсолютно е възможно! Същите симптоми, когато заредих вода с малко бензин от един ШЕЛ!
По 10 мл. спирт на литър бензин и си готов! (ако е това, де!)
Желателно, чист спирт, не за горене, но аз сипах син и пак се оправи.
Не прекалявай със спирта, щото бута октановото число и ще детонира при натоварване

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

неравномерна работа на бензин

Мнениеот Dpop » Чет 23 ное 2006 12:16

Колега titiotrira, виждам че си от София и бих ти препоръчал да отидеш до един ремонто-диагностичен сервиз от който съм доволен. Там ми направиха диагностика и центровка на бензин и на газ.
Той се намира в "Красна поляна", веднага след авточастите на "Италиянеца" на 15-тина метра. За 10 лева ще ти почистят с ултразвук дюзата на моно инжекцията. Добре е да отидеш не по късно от 16.30 до 17.00 ч. в работни дни, за да успеят да свършат работата. Успех.

Потребителски аватар
titiotdira
Автомобил:
Двигател:

Re: неравномерна работа на бензин

Мнениеот titiotdira » Чет 23 ное 2006 12:48

dpp написа: Той се намира в "Красна поляна", веднага след авточастите на "Италиянеца" на 15-тина метра. За 10 лева ще ти почистят с ултразвук дюзата на моно инжекцията. Добре е да отидеш не по късно от 16.30 до 17.00 ч. в работни дни, за да успеят да свършат работата. Успех.

Благодаря ти dpp,
Можеш ли да ми дадеш адрес и/или телефон :oops: ако не те затруднявам много. При италиянеца съм ходил отдавна и нещо не си спомням къде беше :oops:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 23 ное 2006 12:52

веднага след Италианеца

Потребителски аватар
titiotdira
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот titiotdira » Вто 28 ное 2006 16:15

dpp написа:Колега titiotrira, виждам че си от София и бих ти препоръчал да отидеш до един ремонто-диагностичен сервиз от който съм доволен. Там ми направиха диагностика и центровка на бензин и на газ.
Той се намира в "Красна поляна", веднага след авточастите на "Италиянеца" на 15-тина метра. За 10 лева ще ти почистят с ултразвук дюзата на моно инжекцията. Добре е да отидеш не по късно от 16.30 до 17.00 ч. в работни дни, за да успеят да свършат работата. Успех.

Благодаря още веднъж. Ходих в сервизчето. Хората са читави и си гледат добре работата.

Моя проблем се оказа бензиновата помпа :cry:

Потребителски аватар
ivo8181
Автомобил: MK 4 GTI
Двигател: 1.8 TURBO

Мнениеот ivo8181 » Вто 28 ное 2006 16:43

titiotdira написа:
dpp написа:Колега titiotrira, виждам че си от София и бих ти препоръчал да отидеш до един ремонто-диагностичен сервиз от който съм доволен. Там ми направиха диагностика и центровка на бензин и на газ.

Благодаря още веднъж. Ходих в сервизчето. Хората са читави и си гледат добре работата.

Моя проблем се оказа бензиновата помпа :cry:
някой пьт се получава от затлачен катализатор от газта,а когато е и подадеш повечко обороти се оправя :roll: тези бензинови помпи взеха много да отказват :idea:

Потребителски аватар
titiotdira
Автомобил:
Двигател:

Kитайска бензинова помпа за PASSAT?

Мнениеот titiotdira » Сря 29 ное 2006 22:09

Що е туй китайска безинова помпа за PASSAT и има ли тя почва у нас(по Симеон предлагат и такива)?
Хора, помагайте моля! Ще ви бъда благодарен ако споделите мнение и евентуално имате идея къде може да се купи на по-изгодна цена.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

...бензинова помпа за Пасат

Мнениеот Dpop » Чет 30 ное 2006 0:01

Здравей колега, преди около месец четох някъде из техническия форум теми за бензинови помпи. Не мога да си спомня кой беше колегата, но важното е че беше оставил ел. адрес на фирма "Авто свят" ООД, която внася италиянски бенз. помпи, а също мисля и китайски. Провери на тези координати - кв. "Лозенец", ул. "Банат" 16, тел. 868 9446 или 962 5404. По въпроса за китайските помпи от форума разбрах, че има колеги които са си сложили такива и до момента нямат оплаквания. Аз съм с италиянска от ок 3 години или ок 36 000 км.
Успех и се обади да кажеш какво е положението. :042:

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Re: Kитайска бензинова помпа за PASSAT?

Мнениеот orgasmatron » Чет 30 ное 2006 7:00

titiotdira написа:Що е туй китайска безинова помпа за PASSAT и има ли тя почва у нас(по Симеон предлагат и такива)?
Хора, помагайте моля! Ще ви бъда благодарен ако споделите мнение и евентуално имате идея къде може да се купи на по-изгодна цена.
Благодаря предварително!

колега бяха ми сложили такава помпа JP Group или нещо такова, точно за 6 месеца и се такова таковатата, вярно аз карам само на бензин, а и ме остави в много неподходящ момент на много неподходящо място.
Цените на тия китайски дръвцета мисля че бяха около 70 - 80 лева, на бош са около 320-340лв а съм сложил VDO - 270 лв

ти си преценяваш но съм се убедил вече че евтиното винаги излиза по скъпо, лично на мен тая китайска помпа ми излезе златна

Потребителски аватар
titiotdira
Автомобил:
Двигател:

Смених си само двигателчето на помпата

Мнениеот titiotdira » Съб 02 дек 2006 23:45

Смених само двигателчето на бензиновата помпа(VDO Siemens) със следното(Италианско производство за 120лв.):
http://mail.dir.bg/~georgib/meat&doria1.jpg
p/n: 76398,
SEAT: IBIZA, TOLEDO
VW: GOLF III,PASSAT, POLO, VENTO
Моя Passat e 1996год., двигател1.8 ADZ.
Благодарности за dpp за неговото търпение и напътствията му по GSM-а ;))))

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Re: Смених си само двигателчето на помпата

Мнениеот VW_FEN » Пет 12 яну 2007 13:06

titiotdira написа:Смених само двигателчето на бензиновата помпа(VDO Siemens) със следното(Италианско производство за 120лв.):
http://mail.dir.bg/~georgib/meat&doria1.jpg
p/n: 76398,
SEAT: IBIZA, TOLEDO
VW: GOLF III,PASSAT, POLO, VENTO
Моя Passat e 1996год., двигател1.8 ADZ.
Благодарности за dpp за неговото търпение и напътствията му по GSM-а ;))))

Това на 1.8 RP върши ли работа, че мойта от вчера започна да жужи постоянно... али е тръгнала да се разваля? Нито прекъсва з сега, нито придърпва, не гасне, но преди не жужеше, а сега постоянно жужи като работи двигателя. 350 лева ми казаха нова... но като чета тук, че само моторчето може да се смени, може би това е по-добрия вариант. А другия ми въпрос е мога ли сам да си я сменя, чащото ми искат и 50 лева труд, или обезателно трябва да се качва на стенд (като застана зад колата до резервоара, жуженето се чува някъде от към горивния филтър... сигурно е външна :roll: обаче незнам със сигурост.

ionko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionko » Пет 12 яну 2007 17:22

смяната се извършва за не повече от 1 час

Върни се в “Passat”