Странно тракане...
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Странно тракане...
Колата е Пассат ABS 1.8 Mi. Някой знае ли какъв е проблема, 4е като карам с 80-90 км/ч при натискане на педала на газта започва да се чува бързо тракане откъм предницата на колата и при отпускането на педала същотото тракане спира и това се получава само при тези скорости, а при ниска скорост тракането го няма. Предварително МЕРСИ 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Колега, чувал ли си шума от тракане на 'аванса'? Това нещо подобно ли е?
Ако е аванс, кофти центровка на запалване или бензин с ниско октаново число.
Смени доставчика! (бензиностанцията, де...)
... иххх... пак не съм закусвал... ям буквички!
Предложение до модовете :
Ако е аванс, кофти центровка на запалване или бензин с ниско октаново число.
Смени доставчика! (бензиностанцията, де...)
... иххх... пак не съм закусвал... ям буквички!
Предложение до модовете :
vladtod написа:тези теми с "тракане " трябва да има звук и картина за да се отговори малко вярно,иначе
Последна промяна от radotom на Чет 23 ное 2006 15:21, променено общо 1 път.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Силно тракане
Колега b0-MaNiAkA, какво се установи че е педизвикало звука за който писа?
Моят двигател е същия, но слава Богу такъв шум не ми си е явявал. Прочетох това което са предположили колегите и съжденията ми са на тази основа.
Според мен дори причината да е от лошо гориво - с по-нисък октан(или наличие на вода), не би следвало да се чува продължително време, защото компа го компенсира с ел. промяна ъгъла на запалването. Освен това такава реакция ще се проявява и при друга скорост(не само 80-90 км.), след рязко подаване на "газ".
Ако са карета(външни) би трябвало да се чува нещо подобно на"кърт, кърт ...." като щтракане, но когато завиваш(при голямо износване ще се чува и при потегляне). Отново скороста при която ще се чува няма да бъде само в посочения от теб диапазон. Сам можеш да го установиш, като с максимално навит волан(първо в едното и после в другото крайно положение) и от спряло положение потеглиш по-рязко.
Надявам се написаното тук да ти е от поза.
Успех
Моят двигател е същия, но слава Богу такъв шум не ми си е явявал. Прочетох това което са предположили колегите и съжденията ми са на тази основа.
Според мен дори причината да е от лошо гориво - с по-нисък октан(или наличие на вода), не би следвало да се чува продължително време, защото компа го компенсира с ел. промяна ъгъла на запалването. Освен това такава реакция ще се проявява и при друга скорост(не само 80-90 км.), след рязко подаване на "газ".
Ако са карета(външни) би трябвало да се чува нещо подобно на"кърт, кърт ...." като щтракане, но когато завиваш(при голямо износване ще се чува и при потегляне). Отново скороста при която ще се чува няма да бъде само в посочения от теб диапазон. Сам можеш да го установиш, като с максимално навит волан(първо в едното и после в другото крайно положение) и от спряло положение потеглиш по-рязко.
Надявам се написаното тук да ти е от поза.

- boyan.chav
- Контакти:
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Ако чуваш това причукване при по-голямо натоварване на двигатела ( изкачваш наклон на 4-та вместо на 3-та или даваш рязко газ на висока предавка с ниска скорост ) е от кофти бензин и неправилна центровка на запалването, но ако е само при една и съща скорост и една и съща предавка ..... нещо по скоростите
- Dpop
- Двигател:
Силно тракане
Дааа явно ще те поизмъчим с въпроси с radotom, за да се опитаме да установим от дистанция проблема. Ти си писал, че чуваш този шум само в движение и при определена скорост, но и на 3-та и на 4-та предавка ли е едно исъщо?
Предлагам ти когато колата работи на място да отвориш капака и да се ослушаш за шума който чуваш. Възможно е да е значително по слаб, но все пак ако се чува, вероятно е да го локализираш от къде е.
Проери това и с помощта на още някой колега от твоя град, като единия подава "газ" от вътре в колата.
Дано нещата да не клонят към скоростна кутия, но от инфото до тук не ми се вярва.
Хайде да е на късмет нещо дребно и лека нощ на всички от темата.
Предлагам ти когато колата работи на място да отвориш капака и да се ослушаш за шума който чуваш. Възможно е да е значително по слаб, но все пак ако се чува, вероятно е да го локализираш от къде е.
Проери това и с помощта на още някой колега от твоя град, като единия подава "газ" от вътре в колата.
Дано нещата да не клонят към скоростна кутия, но от инфото до тук не ми се вярва.
Хайде да е на късмет нещо дребно и лека нощ на всички от темата.

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Силно тракане
dpp написа:Дааа явно ще те поизмъчим с въпроси с radotom
хихихих...

ИДзвиняАм са, ама много се изкефих!
- Dpop
- Двигател:
... тракане
Колега b0-MaNiAkA, какво става с теб, затъжих се
.
А сега сериозно по темата. Установи ли каква е причината за шума който ни описа. Предполагам си видял, че имам същият двигател като теб и ще се
да разбера нещо. Всичко добро и леко 

А сега сериозно по темата. Установи ли каква е причината за шума който ни описа. Предполагам си видял, че имам същият двигател като теб и ще се

- boyan.chav
- Контакти:
- Jonkata_v
- Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
- Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR
И аз го имам това тракане от вече година,но то се появява само когато е по студено..свързано ми е с оборотите,чува се на всяка предавка но на ниски обороти като подавам лекичко газ..правил съм си хиляди есперименти но немога да хвана от каде идва и тва си е...в началото се чуваше само когато е по студена колата а сега го чувам и на топла но не постоянно..Мислех си да не са повдигачите но като сляза и отворя капака и подам газ нищо не се чува,влезна ли в колата се чува дори като давам газ на празен ход