Чистачките на Passat B3 (1990 г.)...

Техническа и сервизна информация за Passat
barakuda28
Автомобил:
Двигател:

Чистачките на Passat B3 (1990 г.)...

Мнениеот barakuda28 » Нед 11 мар 2012 23:40

Колеги, имате ли проблеми с чистачките? Прилепват ли хубаво?
Моите ми се струва, че не прилепват въобще добре и сигурно е от пружината на рамената. Самите чистачки са доста скъпи, немски.
Скоро взех от онези новите, които са чиста гума, без пружина (10-15 лв) и като ги сложих останах потресен - те почти не се долепят до стъклото.

Според вас какъв е шанса пружината на рамената на чистачките да се е разтегнала?
Посъветвайте ме какво да ги правя тези чистачки, че ме вбесяват. Не ми се обикаля по морги напразно.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Re: Чистачките на Passat B3 (1990 г.)...

Мнениеот kr1s0 » Нед 11 мар 2012 23:54

колега с ключови думи като чистачки,проблем в търсачката посочвайки пасат форума специално ще намериш абсолютно всичко ,което те интересува по тази тема.има писано и правено.чистачките наистина са слабо място,но това може да е породено от доста неща.например може гайките ти да са разхлабени,може да са ти отишли месинговите втулки,пружината сама по себе си да е остаряла,а може и трите наведнъж mhihi знае ли човек.потърси и ще се очудиш колко писано ще намериш без да получавам информация от никой.всичко е казано :beer
Дерзай :beer

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Чистачките на Passat B3 (1990 г.)...

Мнениеот Iezekil » Пон 12 мар 2012 7:43

така беше и моята дясна,купих цяло рамо и положението се подобри/заради пружината/но като цяло точно безшарнирните чистачки усещат като има проблем.Правилно си се насочил-от пружините е.

Върни се в “Passat”